Wat doet de overheid eraan om mensen met een drugsverslaving te helpen?

Is voor maatschappijleer op school... wie kan mij helpen.

Weet jij het antwoord?

/2500

hun helpen om in een instellingen te plaatsen(afkickcentrum) en zo veel mogelijk andere dingen laten doen dat ze niet aan drugs denken vb.met andere dingen bedoel ik laten werken,binnen de instelling, sporten.winkelen etc. Kijk voor informatie stichting bouwman.

ze proberen te plaatsen in sociale werkplaatsen, en ze te voorzien van methadon om de ontwenningsverschijnselen op te vangen...

Voorlichting, hulp en begeleiding om af te kicken indien mogelijk. Op de tippelzone (in elk geval in Utrecht) een busje met een huisarts en maatschappelijk werk en dergelijke, waar de meiden heen kunnen als ze willen praten of hulp nodig hebben. Ook in Utrecht: een aantal mensen die echt niet kunnen afkicken (ik geloof een stuk of 20) krijgt heroïne verstrekt. Deze mensen zijn hierdoor een stuk minder crimineel omdat ze niet meer hoeven te stelen e.d. om aan geld voor dope te komen. Feitelijk ook: het bestrijden van de (groot)handel in drugs, om zo te voorkomen dat het verkrijgbaar is. Zoals je zelf kunt zien, werkt dat niet goed (genoeg).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100