Wat is PVV bashing?

Blijkbaar een uitspraak van Wilders: http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2010/11/wilders_stop_pvvbashing.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Uitgebreid graven naar modder over bijvoorbeeld PVV-fractieleden en die modder dan zo groot mogelijk uitvergroten. Neem die James Sharpe: die was directeur (dus niet eigenaar) van een dochterbedrijf van Telenor, de Noorse KPN. Dat dochterbedrijf had zo'n erotische 'stuur mij toch een sms' dienst, precies zoals die bij onze commerciële omroepen 's avonds laat ad nauseam worden geadverteerd. De 'misleiding' van de klanten bestond eruit dat de foto's waarmee die sms-dienst werd geadverteerd foto's van modellen waren, niet van echte 18-plus tienermeisjes die echt in hun sexy lingerie smachtend zaten te wachten op een sms. Schande! Shocking! Het is toch niet waar, die plaatjes van botergeile kronkelende slanke blondine's met opgeblazen tieten zijn niet écht? Neeeeee. Dat méén je niet! Netjes? Neuh. Schokkend? Ook niet. In sommige landen toegestaan en in andere niet, maar in ieder geval nou niet echt een verrassing, toch? En Digitania Zrt, dochterbedrijf van Telenor, is er in Hongarije voor op de vingers getikt door de lokale mededingingsautoriteit. Poehee. Maar hoe komt dit in de media, en hoe wordt het behandeld door de oppositie in de Kamer? Alsof Sharpe eigenaar is van één of ander louche Hongaars BV'tje dat een soort oplichtersbende huisvest die zielige arme Hongaren van hun zuurverdiende centjes berooft. Dit akkefietje is blijkbaar een leuke stok om mee te slaan. En dát is nou PVV-bashing: zoeken naar stokken om mee te slaan.

Wilders heeft het gevoel dat zijn partij nu onevenredig onder de loep wordt genomen, met als doel de partij schade toe te brengen. Feit is dat de media nu de achtergrond van alle PVV'ers aan het doorlichten zijn, terwijl ze dit niet doen bij de leden van de andere partijen. Wat dat betreft heeft Wilders dus wel een punt.

Ik denk dat Geert Wilders bedoelt, om de PVV op een weegschaal te blijven leggen, kritiek te uiten op zijn fractiegenoten, blijven speuren naar misstanden binnen zijn fractie, die fractiegenoten hebben begaan..

Helaas is je vorige vraag over dit thema verwijderd, waardoor ik mijn hele (lange) antwoord kwijt ben, waarin ik daarover het een en ander had gezegd. (Ik meen de vraag over het al dan niet moeten screenen van alle kamerleden). Kort gezegd komt het er op neer, dat ook ik (niet PVV-er trouwens) zeer sterk de indruk heb dat de media zich in alle mogelijke bochten wringt om zo veel mogelijk details zo gekleurd mogelijk en zo groot mogelijk op te blazen in de media, waarmee maar weer duidelijk is hoe de politieke vlag in Medialand er bij hangt. Veel dingen stellen of niks of weinig voor, maar worden wel alszodanig gepresenteert, en de zogenaamde onderzoeken zijn erg in een bepaalde hoek gericht. Ik krijg er zelfs een 'wie een hond wil slaan, vind altijd wel een stok'- gevoel van. Zo zou ik ook graag alle SP- of GroenLinks leden wel eens door de mangel gehaald willen zien worden, maar dat is lang zo geil niet natuurlijk, dus dat zal niet gebeuren. Sterker nog, de media weten niet hoe snél ze moeten sussen en doofpotten als er in die hoek WEL iets vreemds gebeurt. Dat er onder uitgerekend de PVV nog wel het een en ander te vinden is aan burgers die, teleurgesteld in de daadkracht van de overheid (en dan met name de politie, zoals ik helaas aan den lijve heb mogen ondervinden) de handjes zelf wel eens ..hebben laten wapperen zal ik maar zeggen, ligt eigenlijk in de lijn der verwachting. Dat zou niemand mogen verbazen. Andere zaken gaan werkelijk helemaal nérgens over, en zijn niks dan halfslachtige pogingen de PVV zoveel en zo snel mogelijk in diskrediet te brengen. Op een nogal zandbak-achtige manier eerlijk gezegd. Ik denk dat de term 'PVV-bashing' hier zeker op zijn plaats is.

Mogelijkheid 1: Het fel bekritiseren danwel afkraken van de PVV. Mogelijkheid 2: Het fanatiek verkondigen van de uitgangspunten van de PVV. Gezien de context (Wilders: Stop PVV-bashing) denk ik dat Geert Wilders het felle bekritiseren bedoeld.

Bronnen:
van dale

erg leuk om te doen !!

PVV bashing is een term die door de PVV bedacht is om op z'n PVV's aan zogenaamde huilie-huilie te doen. Eerst zelf overal spijkers op laag water zoeken, en nu een ander dat doet, een pruillipje trekken en hopen dat iedereen je zielig vindt.

Het valt mij juist op dat het nieuws komt van de als "rechts" te boek staande media. Hielden kwaliteitskranten en andere het bewust "stil" om niet het verwijt te krijgen dat ze "demoniseren" enz. als destijds met wijlen Fortuin? Dat vraag ik mij dus af. En ja...ik vind dat veel PVV-ers last hebben van het Calimero-syndroom. Die Sharp over wat het effect is op zijn vrouw en kinderen. Daar kan ik mij wat bij voorstellen, sneu. Maar omgekeerd, als bijv. GeenStijl mensen aanpakt van bijv. de PvdA, vaak niet mals...dan is dat allemaal prima. Mensen die duidelijk PVV stemmen schelden het hele internet vol.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100