Democrats en Republicans, waarom noemen ze zich zo?

In de VS hebben ze Democrats en Republicans. Dat zijn toch niet echt politieke richtingen? Wat willen ze eigenlijk de VS is toch eigenlijk een democratische republiek bestaat er een gevaar dat ze een ondemocratisch Koninkrijk worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kort gezegd: Links en Rechts...... (in de volgorde van jouw vraag)

Dit zijn wel degelijk politieke richtingen. Ja amerika is een democratische republiek. En waarom een koninkrijk. In amerika is geen koning of koningin. Toegevoegd na 1 uur: Juist om dat het republiceinen zijn Toegevoegd na 1 uur: Juist om dat het republikeinen zijn Toegevoegd na 1 uur: Juist om dat het republikeinen zijn

De naam "Republikeinse Partij" werd in het midden van de jaren 1850 bedacht, voor een deel als eerbetoon aan de naam die in eerste instantie werd gebruikt door de partij van Thomas Jefferson, de derde president van de VS die zich verzette tegen het imperialisme van de Engelsen, die over de wereld heersten uit naam van hun koninkrijk. De naam komt uit een artikel van Horace Greeley uit 1776 waarin hij zich uitsprak tegen de republikeinse waarden van burgerlijke deugdzaamheid en verzet tegen aristocratie en corruptie. De Democratische partij lijkt me duidelijk als naam. Zij bevinden zich links van het midden en zijn liberaal, terwijl de Republikeinen zich rechts van het midden bevinden en conservatieve waarden aanhangen. Toegevoegd na 1 minuut: "en verzet tegen aristocratie en corruptie" moet zijn: "en zich verzette tegen aristocratie en corruptie".

Bronnen:
verschillende wikipedia-pagina's

Vroeger was er de Democratisch-Republikeinse Partij. Die zijn gesplitst waarna er een deel de Democratische partij werd en een andere de Whigh partij dat later de Republikeinse partij zou worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100