De PvdA heeft het over een tsunami van Polen. Is de PvdA Polen tsunami in aantal gelijk aan de tsunami Moslims van Wilders?

Ergens zal wel bekend zijn hoeveel Moslims er binnen zijn gekomen en komen, en dan ook hoeveel Polen er binnen zijn gekomen en komen.

Ik wil graag weten wat Wilders een tsunami noemt en wat voor de PvdA een tsunami betekent.

Verder geen vraag over de reden waarom ze het een tsunami menen te moeten noemen, zuiver de aantallen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Hier de link naar de Volkskrant :

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/1043281/2010/11/01/Haagse-wethouder-waarschuwt-voor-tsunami-van-Oost-Europeanen.dhtml

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor beiden zou het begrip 'tsunami' hetzelfde moeten betekenen. Wilders sprak van een tsunami van Islam: de islamisering (van Nederland). Wilders ziet de levensbeschouwing Islam als een (gevaarlijke) ideologie en deze moeten bestreden worden. De PvdA spreekt van een tsunami van Polen. Daarmee doelt de PvdA letterlijk op een bevolkingsgroep. Een bevolkingsgroep die in zichzelf kan verschillen qua levensbeschouwing, opvattingen, culture waarden en normen etc. Het Poolse volk is geen ideologie en kan als zodanig niet bestreden worden en veracht worden, want dat zou discriminatie zijn. Vandaar dat Wilders ageert tegen het gebruik van zijn ingevoerde term in deze context 'tsunami' in relatie met een volk en niet met een ideologie (zoals hij dit onder de noemer vrijheid van meningsuiting noemt). Toegevoegd na 3 minuten: Je kunt dus niet vragen naar concrete antwoorden. Concrete antwoorden kun je vinden bij het meten van een bevolkingsgroep zoals de Polen, maar een ideologie (zoals Wilders deze noemt) zoals de Islam is niet zo makkelijk meetbaar. Dan ga je zoeken in de kern van het menselijk vrije denken en moet je maar hopen dat ze de waarheid spreken als ze zeggen dat ze de Koran wel of niet naleven en als ze deze naleven of dat ze deze naleven in de letterlijke zin van betekenis of het in de tijd van nu willen lezen en begrijpen (wat dan weer niet mag volgens veel gelovigen omdat het woord van Allah, door de handen van Mohammed de tijd altijd zal overwinnen en altijd waar is).

Het aamtal is vele malen kleiner. Moet ook wel want er zijn veel minder Polen dan noord afrikanen bv. Daarnaast is het cultuur verschil tussen de oost europeanen en hier veel kleiner dan tussen noord afrikanen en hier en zullen de, ook christelijk humanistische denkende, Polen WEL willen integreren en de taal leren. Per slot herkent tegenwoordig nauwelijks iemand nog de Polen en hun nakomelingen die , bv in regio Breda, na WO 2 in nederland zich hebben gevestigd. (Die konden indertijd vanwege de overheersing door Rusland niet meer fatsoenlijk terug naar Polen) Toegevoegd na 1 minuut: Ik denk dat die wethouder vooral uit is op politieke winst. Dit ondanks de overlast, overigens vooral een gevolg van het slecht opvangen van deze buitenlanders doordat ze geen goed onderkomen krijgen.

De wethouder weet natuurlijk ook wel dat dit nog maar het begin is. Eind december mogen de Albanezen vrij Europa in. Er zijn inmiddels meer dan een miljoen paspoorten verstrekt aan mensen die deze kant (west europa) op willen komen. Daarna nog andere balkan landen. Voor ondermers wel aantrekkelijk om mensen voor een paar Euro aan het werk te zetten maar de sociale consequenties zullen enorm zijn!

Het woord tsunami is ingevoerd door Geert Wilders. Geert Wilders heeft de onderbuik gevoelens over de islam verwoord in een tsunami van moslims, die ons land aandoen. In feite doet deze wethouder precies hetzelfde wat Wilders doet. Spreken over een tsunami van Oost-Europeanen, daar je die mensen veelal over de werkvloer tegen komt. Ik denk dat je bij het CBS wel enige getallen kan terug vinden, over de exacte cijfers...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100