Ik heb een vuistbijl van steen gevonden ooit ergens in Zwitserland maar waar kan ik hem taxteren?

Ik heb een vuistbijl/hakbijl van steen gevonden ooit ergens in de bergen bij Zwitserland maar waar kan ik hem laten bekijken/taxteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Taxeren kan je laten doen bij een veilinghuis dat terzake gespecialiseerd is. Zo zijn er veilighuizen die gespecialiseerd zijn in bv schilderijen, goud/zilver/juwelen, antiek en nog veel meer. Vaak kun je terecht op afspraak voor een taxatie, e-mail e/o telefonisch contact en het lijkt raadzaam ook om een foto mee te sturen zodat duidelijk is waar het precies om gaat. Vergeet niet te informeer naar de taxatiekosten. Succes @foris 123! . Mocht het veel te ver weg zijn dan kun je om een taxatie vragen op basis van de foto van het object. Scheelt een reis en afhankelijk van die reactie/taxatie overleggen of een taxatie ten kantore nodig is om het beter te kunnen beoordelen.

Toegevoegd op 08 augustus 2020 23:49: tekst

Bij het Rijksmuseum van Oudheden kun je archeologische vondsten en voorwerpen laten determineren: https://www.rmo.nl/faciliteiten/archeologisch-advies/ Een mooie vuistbijl kan al gauw € 100,- waard zijn.

Bronnen:
https://www.catawiki.nl/a/t/325-archeologi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100