Wat betekend een 'breed publiek' als je een verhaal moet schrijven?

Ik schrijf een verhaal voor een opdracht maar in die opdracht staat dat het verhaal bedoeld is voor een breed publiek, wat bedoelen ze daar mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met een 'breed publiek' wordt niet per definitie bedoeld een 'groot publiek', zoals hierboven beweerd wordt. Meestal is het in de praktijk wel zo dat verhalen voor een breed publiek inderdaad véél mensen aangaan. Een breed publiek houdt in, dat het verhaal veel verschillende sóórten mensen aanspreekt. Denk daarbij aan: Verhalen voor zowel jongens als meisjes (bv. seksuele voorlichting). Verhalen voor academisch tot lager geschoolde mensen (bv. een handleiding foutloos schrijven). Als in een (school)opdracht gezegd wordt dat je voor een breed publiek dient te schrijven, wordt daar doorgaans mee bedoeld dat je taalgebruik moet gebruiken dat niet te ingewikkeld is (het sluit niemand uit) en ook niet te simpel (het neemt de lezer serieus). Je moet je voorstellen dat je de lezer van je tekst niet kent en niet weet hoe je hem moet inschatten (zoals op GoeieVraag.nl). Groetjes, hopelijk heb je er iets aan en succes met je opdracht! Amfi

Met een breed publiek bedoeld met eigenlijk dat het uit alle lagen van de bevolking bestaat maar ook van alle leeftijden.

Een breed publiek betekend niets anders dan; zoveel mogelijk mensen. Je verhaal moet eigenlijk voor zoveel mogelijk mensen te begrijpen zijn of je verhaal moet zoveel mogelijk mensen aangrijpen. verhalen die een breed publiek aan gaat zijn bijv: het weer, sporten, gezondheid, voedsel, huishoudelijke taken, geld en vakantie. niet breed is bijvoorbeeld: een verhaal over darten of het eiland texel. dit is vrij specifiek. niet iedereen voelt zich aangesproken. succes met je verhaal!

een breed publiek, zijn mensen uit veel verschillende soorten die je verhaal boeiend zouden vinden. als je zo'n verhaal moet schrijven kun je het beste een makkelijk onderwerp nemen waar iedereen wel eens mee te maken heeft. ook kun je het beste gewoon algemeen Nederlands praten, niet te moeilijk. zo zorg je ervoor dat iedereen wel wat aan je verhaal heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100