Zijn alle kunstenaars narcisten?

Is er een grens aan te geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

neen, er zijn juist kunstenaars die door hun sociale bewogenheid en engagement de inspiratie vinden om een kunstwerk te realiseren; Neem bv. Rik Poot, een beeldhouwer die opkwam voor het lot van de arbeiders (Renault oa ) of Jacques Brell die zich afzette tegen de bourgeois mentaliteit. Het is wel zo dat vele kunstenaars een groot ego hebben dat integraal deel uitmaakt van hun motivatie om iets te creeeëren.Ego en narcissisme zijn dan begrippen uitdezelfde familie : het ene is gezond, het andere is m.i. een totaal gebrek aan inlevingsvermogen.

'Narcisme is een term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de persoon zelf (vaak het uiterlijk), egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Iemand die narcistisch gedrag vertoont, noemt men een narcist.' Hm.. Persoonlijk zie ik niet in waarom dit voor alle kunstenaars zou gelden Sterker nog, ik zie niet in waarom die voor enig kunstenaar meer zou gelden dan voor het gemiddelde publiek. Hooguit dat acteurs ed narcistische trekken zouden kunnen vertonen.

Nee,ze houden er alleen maar van om mooie dingen te scheppen,al zal niet iedereen het even mooi vinden. En daar hoef je geen narcist voor te zijn,alleen maar getalenteerd.

Dat is een nieuwe theorie voor mij. Antwoord: ik denk het niet

Nee, natuurlijk niet. Waarom zou dat zo moeten zijn dan?

Kunstenaars zijn inderdaad vaker narcisten, net als artiesten en politici. Dat kunstenaars en artiesten dat zijn is niet erg. Narcistische politici is wel erg.

Nee dat niet, alle kunstenaars zijn creatief, maar niet narcistisch... Nee een grens is niet aan te geven, narcist is 100% op een schaal en niemand is 100% en niemand is 0% op die schaal...

Ik denk eerder dat je weinig kans hebt om narcist te zijn als je kunstenaar bent.Je bent op een bevlogen manier met de dingen bezig en daardoor besteed je minder tijd aan je uiterlijk.Een uitzonderingetje hier en daar misschien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100