Kan ik deze postzegels nog gebruiken voor verzending?

Ik heb postzegels gekocht op eBay omdat ik munten verkoop en een leuk extra'tje wil toevoegen aan de envelop. Nou had ik 2 velletjes uit 2004 besteld van Weken van de Kaart.

Nu staat erop: Deze postzegels zijn na 31 december 2004 niet meer bruikbaar voor frankering. Betekent het dan ook dat ze niet worden meegeteld als waarde?

Of hoe wordt dit eigenlijk gecontroleerd door het postsysteem? Daar ben ik best benieuwd naar!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is wel heel apart, postzegels blijven altijd bruikbaar al zal door de inflatie etc de postzegel steeds minder waard worden maar het klopt. De postzegels van 2004 mag je niet meer gebruiken. Of het postsorteerproces die postzegels er uit halen zul je nu, na zoveel jaar, moeten uittesten. Ik geef je de beste kans in december.

Bronnen:
http://www.filahome.com/postzegels/0409wek...

Voor zover ik weet zijn alle postzegels nog bruikbaar, zelfs die van de gulden nog. In de onderstaande bron staat daar ook vermeld wat je moet doen om die zegels te kunnen gebruiken. Ik vermoed dat ptt of postnl met die "geldigheids uitspraak" bedoeld: Na 31 december 2004, gaat het tarief van €0,39 omhoog naar €0,42. Ik heb zelf vorige week een pakje ontvangen met daarop guldenzegels. Dat is gewoon goed gegaan.

Bronnen:
http://www.geldenrecht.nl/artikel/2012-02-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100