Is dit een Hindoeïstische god? Weet iemand wie dit is en waar hij voor staat?

Ik denk dat het een Hindoeïstische god is, maar ik weet het niet zeker.
Weet iemand wie dit is en waar hij voor staat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het lijkt me typisch een Boeddhabeeld, maar het zou ook goed een beeld van een Tibetaanse Lama (zoals Lama Tsongkhapa) kunnen zijn. De klassieke zithouding en houding van de voeten, de geopende lotusbloem waar hij op zit, de mantel, allemaal kenmerken die je bij veel Boeddhabeelden terug ziet. Opvallend aan deze vind ik de kap en de houding van de handen. De kap lijkt op de kap als waarmee Lama Tsongkhapa meestal wordt afgebeeld. Er zijn ook wel beelden van lama's, maar ik verwacht niet echt dat het een beeld van hem is, omdat bijna altijd wordt afgebeeld met een heel andere mudra, waarbij de handen op borsthoogte zitten. Maar misschien dat dit beeld wel net als hem uit het Tibetaans Boeddhisme komt, of uit de stroming daarbinnen waar hij toe behoorde, de periode waarin hij leefde of locatie waar hij leefde. De houding van de handen noemt men mudra's en hier kan men betekenis aan aflezen. De houding van deze lijkt op de varada mudra, alleen ligt daarbij de open hand meestal in de schoot en niet op de knie. Misschien dat aan deze variatie ook wel iets af te lezen is, dat dit kenmerkend is voor een bepaalde stroming, locatie of tijd. Maar misschien is het ook wel een mudra die ik gewoon niet ken, dat kan natuurlijk ook. Als ik moet gokken zou ik zeggen een Tibetaanse Boeddha, Lama Tsongkhapa of een andere Tibetaanse Lama.

het zou ganesha kunnen zijn Toegevoegd na 56 seconden: http://www.google.nl/search?q=hindoestaanse+goden+afbeeldingen&hl=nl&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CAQDT7rwB4mUOs3L6asB&sqi=2&ved=0CDcQsAQ&biw=1229&bih=871 nog veel meer afbeeldingen, leuk zoekplaatje Toegevoegd na 10 minuten: misschien en afbeelding van boedha, die zijn er in verschillende soorten/houdingen

Bronnen:
http://www.webwinkel-introspect.nl/a-21648...

Voor zover ik kan zien is dit een beeldje van Boeddha.

Dit is ongetwijfeld een afbeelding van een Buddha,al voldoet ie niet aan de geijkte afbeeldingen. Op de bijgevoegde link zie je 18.734 Buddha's Wat dus beslist geen Buddha is, is dat wat jij de Chinese Buddha noemt, dat dikkertje.

Bronnen:
http://www.fotosearch.nl/beeld-foto/boeddha_2.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100