wat zijn precies de eeuwige jachtvelden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is de hemel in het geloof van de Indianen

dat is voor een bepaalde groep mensen hetzelfde als voor de katholieken de hemel/ De plaats waar je na een goed volbracht leven, heen gaat na de dood.

De eeuwige jachtvelden is een voorstelling van het hiernamaals, oorspronkelijk bij Noord-Amerikaanse indianen. Toegevoegd na 45 seconden: http://www.woorden.org/woord/jachtveld

Dat is een cafe brasserie in Den Haag http://www.eeuwigejachtvelden.nl/ http://www.iens.nl/restaurant/4518/denhaag-de-eeuwige-jachtvelden En het is een boek van Nanne Tepper. http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/eeuwige+jachtvelden/search/true/searchType/qck/N/8299/Ntk/books_all/sI/true/sA/300/index.html Van indianen wordt gezegd dat zij na hun dood naar de eeuwige jachtvelden geloofden te gaan. Als er tijdens de jacht een dier werd gedood, dankte men de Grote geest altijd dat het dier zich heeft willen opofferen om als voedsel en kleding te dienen voor de stam. Zij leefden van de jacht. Niet alleen om het eten, maar ook voor de behuizing (tipi's) en de kleding. Als de jacht goed was, was alles goed. En in de "Eeuwige Jachtvelden" was dat allemaal goed: met een goede jacht, een goed leven, zonder zorgen. Vergelijk: In de christelijke hemel was ook alles goed, want daar kon je zoveel eten (rijstebrij) als je wilde en dat ook nog eens van gouden borden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100