Wanneer is het Romeinse forum in Arles gebouwd? En weten jullie nog meer informatie?

Dit heb ik nodig voor een schoolopdracht maar ik kan bijna geen info vinden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het Amfitheater in Arles is een Romeins amfitheater in het Franse Arles, dat tegenwoordig een van de grootste toeristische trekpleisters van de stad is. Het werd gebouwd tussen 80 en 90, en werd geopend tijdens de regeerperiode van keizer Domitianus. Het werd vooral gebruikt voor wagenrennen en voor man-tot-man-gevechten. Tegenwoordig wordt de arena gebruikt voor stierenvechten, toneelvoorstellingen en concerten in de zomer. Het gebouw heeft een ovale arena, omgeven door terrassen, galerijen op twee niveaus (60 in totaal), tribunes en een systeem waardoor het publiek snel het theater kon verlaten. De constructie was duidelijk geïnspireerd op het Colosseum in Rome, dat iets eerder werd geopend. De afmetingen van de buitenring meten 136 x 109 meter. Het theater kon ongeveer 25.000 toeschouwers herbergen. Met de val van het West-Romeinse Rijk in de vijfde eeuw, werd het amfitheater een schuilplaats voor de bevolking. Nog later werd de arena omgevormd tot een fort met vier torens. Binnen de muren van de arena stonden meer dan 200 huizen en twee kapellen. Tot 1825 was de arena een woonwijk van Arles. De schrijver Prosper Merimee nam het initiatief om een nationaal monument van het theater te maken. In 1830 werd er voor het eerst een evenement georganiseerd. Vincent van Gogh schilderde de arena in 1880 na een bezoek van een stierengevecht. Vanaf 1981 staat het amfitheater, samen met andere Romeinse, en ook romaanse bouwwerken op de werelderfgoedlijst van UNESCO onder de inschrijving Romeinse en romaanse monumenten in Arles.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Amfitheater_van_Arles

Het is gebouwd in de eerste eeuw voor Christus. http://heritage-key.com/site/cryptoporticus-arles Toegevoegd na 2 minuten: "De ‘cryptoportiques’ van het forum in Arles. Indrukwekkende onderaardse galerijen in het hart van de stad. Ze dateren van 30 tot 20 voor Christus. Van het forum resteert alleen nog een twee zuilfragmenten en een halve fronton." http://en.wikipedia.org/wiki/Cryptoporticus Toegevoegd na 2 minuten: sorry, verkeerde bron: http://www.wereldpagina.nl/index.php/Cryptoportiques_van_het_Forum_(Arles)

Als jij het niet kunt vinden ga ik ook niet zoeken. Wel een tip geven: zoek de site van het frans verkeersbureau, misschien staat het daar, of kun je daar een mailtje sturen met je vraag Het team van Franceguide.com/nl Het Frans Bureau voor Toerisme Tel: 0900-1122332 (0,50 euro/min) info.nl@franceguide.com http://nl.franceguide.com - de officiële vakantiewebsite van Frankrijk www.mijnfrankrijkgids.nl - de site van onze 22 gidsen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100