Waar kan je het pentagram nu nog vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het pentagram komt terug in de vlaggen van Marokko en Ethiopië. De vijfpuntige ster komt ook voor in de vlaggen van o.a. Verenigde Staten van Amerika en de Europese Unie), verder op euromunten, medailles en islamitische versieringen. Feitelijk kan je dat ook als een pentagram noemen, hoewel er geen verbindingslijnen zijn te zien. Ik weet niet of je dat ook bedoeld. In het plaatsje Heilig Landstichting staat de Cenakelkerk met pastorie, waarbij verschillende glas-in-loodramen een pentagram hebben. Ook wiccans, de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen, satanisten en vrijmetselaars gebruiken het pentagram als symbool, al dan niet omgekeerd.

op een kerk in Hannover. Omgekeerd, dat wel :S

In mijn huis, bij de voordeur, om mijn hals, op de slaapkamer, in mijn boekenkast, in mijn keuken. wie omkeert komt niet verder wie inkeert snel vooruit Toegevoegd na 16 seconden: snelt

In de spirituele winkel: http://www.spirituelewinkel.nl/contents/nl/d181_Pentagram_artikelen.html En bij groene en andere hedendaagse zich zo noemende heksen (beoefenaars van wicca).

Voor een zeer ruime selectie pentagrammen ga je naar de gemiddelde Fantasy Fair. Honderden winkeltjes met allerhande meuk met pentagrammen en andere 'magische' symbolen vind je daar! Binnenkort is er weer de Midzomer Fair in het Archeon. Succes gegarandeerd.

Bronnen:
http://www.archeon.nl/nederlands/agenda/mi...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100