hoe leer ik duur praten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door veel op woordvandedag te kijken, en dit soort woorden in je dagelijkse taalgebruik in te bouwen.

Bronnen:
www.woordvandedag.nl

Niet. JE kan allleen wel dure woorden gebruiken. Probeer elke dag 1 nieuw woord te gebruiken(zorg wel dat je weet wat het betekend). Zo verander je stapje voor stapje je woordenschat.

door in je vrije tijd veel naar radio een te luisteren daar praten de hele dag hoger opgeleiden over van alles en nog wat

Bij Harmke Pijpers in de leer gaan.

Veel met mensen omgaan die zo praten.

Door met een politiemens te praten en in dat gesprek duidelijk benoemen dat je de betreffende ambtenaar een enorme sukkel vindt. Dat is best duur.

Spreek zo dat het lijkt of je een hete aardappel in je mond hebt.

In de eerste plaats je woordenschat uitbreiden door veel te lezen en naar de radio te luisteren. Vervolgens zou je goed moeten articuleren zodat mensen kunnen verstaan wat je zegt. Dat draagt bij aan het niveau van je spreken. Misschien toch maar beter ABN leren (oorspronkelijk het dialect van Haarlem), omdat dit door de meeste mensen wordt verstaan, begrepen en gesproken. In Nederland en Vlaanderen dan. Al is het ABN van Vlaanderen met een charmant eigen sausje overgoten.

Lees de Groot Dictees van de Nederlandse Taal van de laatste jaren door en ga proberen die woorden toe te passen in wat je zegt. Staat vast erg duur.

Prof. dr. E.I. Kipping heeft het antwoord.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=pWdsx9qnHVM...

Neem een spraakleraar die € 150,- per uur kost. Ga je toch echt duur van praten... ;-) Wil je daarentegen de Nederlandse taal beter beheersen en je woordenschat uitbreiden dan raad ik je aan de Nederlandse literatuur (van de afgelopen 150 jaar) in te duiken. Lees bij voorbeeld eens wat van W.F. Hermans, A.F. Th. van der Heijden of Simon Vestdijk. En zoek vooral regelmatig een woord dat je niet kent op. Niet telkens, want dat haalt de vaart uit het lezen en je leert de betekenis van woorden ook vanzelf op den duur uit de context. Alleen is het dan ervaringsbetekenis in plaats van woordenboekbetekenis.

Waarom duur leren praten je bent zoals je bent ,en de meeste mensen praten terug zoals je bent zodat je het ook begrijpt.Ga je met duren woorden gooien krijg je ze ook terug en dan begrijp je het misschien niet ,dus blijf je zelf.

Door onder andere te zorgen dat je geen foutieve contaminaties en andere grammaticale fouten gebruikt zoals: 'Hij is beter als mij'.

Oefenen met uitspraak door ernaar te luisteren en het na te spreken. Ook zorgen dat je geen letters 'inslikt' en duidelijk articuleert. De ahrrR..zoals uitgesproken in het gooi is ook een dialect. En valt dus niet onder algemeen beschaafd nederlands. Een goed woordenboek kopen wil ook helpen, daarin staat hoe een woord uitgesproken wordt en je leert gelijk wat nieuwe woorden bij of je kunt ze erin op zoeken. Spreek rustig en duidelijk..dat maakt het makkelijker als je ergens nog mee oefend en klinkt ook beschaafder.

"duur praten" , daar gaat het al mis. Is slecht Nederlands. Maar waarom wil je jezelf beter over laten komen dan je werkelijk bent? Daar prikt iedereen zo doorheen! Wees jezelf. Je kan dan zonder enig probleem bijzonder goed overkomen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100