Wat is bekender in het buitenland,Amsterdam of The Netherlands?

Amsterdam heeft natuurlijk bekendheid vanwege de coffeeshops,the red light district en komt vaak terug in stoner films.
dus was benieuwd.

"holland" voldoet ook als "the netherlands".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De doorsnee buitenlander heeft wel van Amsterdam gehoord, maar niet van Nederland. Een vaak gehoord antwoord op de vraag "waar ligt Nederland" is "dat ligt in Amsterdam, geloof ik". Nederland is wel bekend om onze traditie van vredelievendheid en tolerantie, die zou teruggaan tot het ontstaan van de Republiek in de zestiende eeuw. Nederland werd ook een instigator van vredesconferenties, bedoeld om internationale conflicten te beslechten, hetgeen onder meer tot uiting kwam in de bouw van het Vredespaleis te Den Haag, begin vorige eeuw. En vanwege het Internationale gerechtshof is ons land uiteraard ook internationaal bekend.

Tja, ik kan geen enquete houden. Ik kan slechts gokken. En dan gok ik op Amsterdam.

Alhoewel Nederland erg bekend is om Amsterdam. Het is niet het enige waardoor nederland bekend staat in het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan het internationale strafhof in Den Haag of de haven van Rotterdam. Als je Amsterdam zegt dan verbinden op een zeer kleine minderheid na vrijwel iedereen ook meteen The Netherlands of Holland (voeg het voor het gemak even onder 1 noemer) Terwijl er een heleboel andere mensen zijn die Nederland waarschijnlijk kennen onder de noemer van The Hague of Rotterdam. Kortom ik denk dat The Netherlands bekender is dan Amsterdam.

Zakelijk gezien weet ik dat ''The Netherlands'' bekender in de oren klinkt dan ''Amsterdam''. De meeste beroemdheden uit het buitenland gaan overigens wel vaak naar Amsterdam om te vertoeven. Maar mijn conclusie is dat The Netherlands zakelijk met buitenlanders bekender is dan Amsterdam. Over consumenten zou ik het echt niet weten Als ik moet gokken dan gok ik ook op Amsterdam i.p.v The Netherlands.

De mythe van Amsterdam is wereldwijd veel bekender dan the Netherlands... Want in Amsterdam mag alles, drank, sex en drugs, volgens het verhaal... Maar waar amsterdam ligt, dat weten ze dan weer niet...

Tja, buiten Europa weten ze volgens mij amper dat Nederland bestaat. Ooit gehoord: "Amsterdam... Yeah, I've heard of that, isn't that the capital of Copenhagen?" Ook gehoord tijdens mijn werk vroeger bij een fastfood-restaurant langs de snelweg in Twente. Oh, we're still in the Netherlands? How is that possible, we left Amsterdam more than an hour ago...

Uit mijn ervaring blijkt dat The Netherlands of Holland bekender is dan Amsterdam. Ook zakelijk gezien trouwens.

Amsterdam is bekender; The Netherlands is nagenoeg onbekend omdat bijna iedereen zegt dat men uit Holland (Nrd. & Zd. Holland??) komt. Wij komen uit Nederland dat is in bijna alle talen een bekende aanduiding. Ik ben voor: The Netherlands.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100