Bezuinigen op kunst en cultuur, waarom?

Er worden bezuinigingen op kunst en cultuur uitgevoerd. Waarom is dat? En waarom niet op anderen dingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat de overheid minder geld binnen krijgt dan er uit gaat wordt er bezuinigd. En dat gebeurt niet alleen op kunst en cultuur, m,aar op vrijwel alle vlakken. Zo ook bv leger en onderwijs.

Daarnaast is de vraag waarom je kunst en cultuur subsidie moet geven. Het is een speeltje van de beter betaalden. Alhoewel sommigen van de PvdA en GL zeggen dat ze wel eens een timmerman in de zaal hebben zien zitten. Grotere vraag is waarom de politiek te schijterig is om de JSF niet definitief af te zeggen. Een nutteloos wapen gebaseerd op achterhaalde veronderstellingen.

Kennelijk is de lobby voor oorlogstuig zo sterk, dat er allerlei geheime afspraken worden gemaakt, om toch maar weer een of andere troep aan te schaffen. Want daar zou eigenlijk flink bezuinigd moeten worden. Nu zitten we weer in Afghanistan voor de lithium en het goud. Niemand wordt daar beter van, ook de Afghaanse bevolking niet. Aan kunst en cultuur beleven we plezier, iedereen. Deze regering houdt niet van plezier. Alleen van mopperen, schelden, vrijheid van meningsuiting noemen ze dat.

hoe zou de 2e kamer reageren als we minder belasting zouden betalen vinden ze dat dan wel leuk ? nee he ! minder inkomens meer belasting ! het moet dan maar !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100