Waarom spreekt men van een "olijfkleurige huid"?

Ik zie dat er al eens een vraag over gesteld is, maar daarin ging het om welke kleur dat precies was. Ik weet dat het gaat om een "lichtbeige huidskleur", maar waarom wordt die kleur met "olijf" aangeduid? Olijven zijn immers zwart of groen, dus hoezo deze aanduiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Olijfgroen is niet echt groen, het is tussen beige en groen in. Een olijf dat half rijp is is zelfs een beetje lichtbruin. De term olijfkleurige huid is ook niet gebaseerd op één specifieke huidskleur, het varieert van lichtbeige tot bruin. Maar het heeft wel een zacht 'groenige' ondertoon.

Bij een ''olijfkleurige huid'' moet men denken aan iemand die een huid heeft met de kleur van olijfolie. Licht-beige dus.

Olive huid wordt meestal aangegeven met een licht beige huidskleur met enkele gele ondertoon. Mensen met een Middellandse-Zeegebied, Midden-Europese of Scandinavische achtergrond hebben vaak olijfolie huid. Aanpassing kan een reden voor, omdat deze gebieden vaak meer zonlicht en extreme temperaturen dan andere delen van de wereld. Typisch, mensen met olijf-getinte huid donkerblond tot zwart haar, met enige vorm van oogkleur. Blemishes doorgaans verborgen door olijf gelaatskleur, tenzij de vlekken zelf bevatten contrasterende donkere pigment. Terwijl mensen met een bleke huid hebben meestal een moeilijke tijd om een bruin, mensen die olijfkleurige huid kan gemakkelijk bruin omdat ze meer melanine hebben in hun huid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100