Is er overal een weerwoord op?

Dus op elke stelling, feit of bewijs etc...?

Zo nee, waar niet dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens christelijke ideeën is amen een absoluut slotwoord. Door de manier waarop dit woord wordt voorbereid (intonatie van de regel ervoor) klinkt het ook als uniek eindpunt. Hiermee zeg ik niet dat er geen weerwoord op de christelijke leer is, maar in deze context en bij de pragmatische invulling is er op amen geen weerwoord.

Elk woord, elke rede, elk betoog heeft een weerwoord... Stilte, dus geen woord, geen rede, geen betoog, dat heeft geen weerwoord... Kun je hier iets tegenin brengen?

JA

Op een feit kan je geen weerwoord geven. Daarom is het een feit. Op meningen en stellingen is natuurlijk wel een weerwoord te geven.

Ha, die BvB; Als een weerwoord niet per definitie een ontkenning of ontkrachting betekent denk ik van wel. Een weerwoord zou de gedane uitspraak kunnen nuanceren of relativeren.

Nee, niet tegen een gek...

Bronnen:
http://www.ad.nl/binnenland/3189958/Tegen_...

Het zou niet in de menselijke natuur liggen alles te aanvaarden. Daarom zal elk dogma, stelling, ponering, bewijsvoering, redenering duchtig op de rooster gelegd worden en onderhevig zijn aan onze gezonde kritiche geest in de spirit van vrijdenker Voltaire.

Dat hangt ervan af wat je als weerwoord wilt zien. Hier kom ik weer op mijn stokpaardje, namelijk 'redelijke twijfel'. Het is waar dat wetenschappelijk gezien 100% absoluut totaal bewijs onmogelijk is. Het is echter ook waar dat heel wat zaken de 100% zekerheid toch wel heel erg dicht naderen én dat twijfel een gegronde reden moet hebben. In praktische zin zijn feiten feiten. Bewijzen niet altijd even sterk. Stellingen kan iedereen zo uit z'n duim zuigen dus hier zal altijd wel een weerwoord op kunnen zijn. Let op: tenzij die stelling domweg feitelijk juist is. Zo duidelijk?

wat rijmt er op twaalf? H nu zijn jullie stil! see my point?

Je zou kunnen zeggen dat het ergens ophoudt, mits je niet perse het laatste woord wil hebben ^^

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100