Wat betekent "Bar-Le-Duc" in het Nederlands?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bar-Le-Duc is 'n Frans plaatsje. Heeft geen betekenis.

Bar-le-Duc (Meuse) `Bar-le-Duc` is een gemeente in het Franse departement Meuse (regio Lotharingen) en telt 16.944 inwoners (1999), die Barisiens worden genoemd. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Bar-le-Duc. Geschiedenis: Hoewel het stadje waarschijnlijk veel ouder is, werd het in de 10e eeuw belangrijk als zetel van het graafschap Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Bar-le-Duc Bar-le-Duc was in een keer de zetel van de graafschap , later hertogdom, van Bar. Though probably of ancient origin, the town was unimportant till the 10th century when it became the residence of the counts. Hoewel waarschijnlijk van oudere oorsprong, de stad onbelangrijk was tot de 10e eeuw toen het de residentie van de graven.

Water uit Utrecht.... (dacht ik altijd)

Als het om het merk gaat: dat is water uit een bron in Utrecht, water dat door de Utrechtse Heuvelrug gefilterd is. (Net zoals veel kraanwater in de regio Utrecht dat deels uit dezelfde waterlaag op 127 meter diep komt. Net zoals Sourcy, dat in Bunnik gewonnen wordt uit diezelfde laag.)

De bronwaterfabriek stond oorspronkelijk in Baarle-Hertog net over de Nederlandse grens in België. Op z'n Frans is dat Bar-le-Duc.

Bronnen:
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.as...

Bar Le Duc = Frans Ardense stad aan de Maas Genoemd naar De Hertog van het huis ( familie) van Bar Bar=naam adellijke familie Duc =hertog

Ba(a)rle hertog een stukje Belgie in Nederland in de provincie Brabant

Volgens mij is het een erotische horeca gelegenheid, een bar. Het is onderdeel van het concern van Christine Le Duc.

Baarle Hertog. Tot een aantal jaren geleden werd het water van Bar Le Duc uit de bron van de oude Limfafabriek uit de grond gepompt. Het hele verkeer in Baarle en omstreken liep vast door die enorme Bar Le Duc-trucks die er door moesten. Uiteindelijk heeft Bar Le Duc z'n activiteiten verplaatst. De Limfa is enkele jaren geleden gesloopt. Als je heel goed kijkt naar het logo van Bar Le Duc herken je de kerktoren van Baarle Hertog.

dat is toch de toonbank in de Christine Le Duc zaken?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100