Wat moeten Filistijniërs met kapotte spullen?

Als er iets kapot gaat zegt men soms 'is ... weer naar de Filistijnen', waarom gaan deze kapotte spullen naar de Filistijnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De Filistijnen is de oude (Bijbelse) naam voor de Palestijnen. En zonder verder enige uitspraak over de volksaard van deze mensen te willen doen, was het in Bijbelse tijden blijkbaar geen garantie dat iets heel bleef als het daar in handen kwam. Het was een oorlogszuchtig volkje waar nogal eens mee werd gevochten. En dat wat in handen van de Filistijnen kwam, zag je dus nooit meer (heel ) terug.

wat de filistijnen met die kapotten spullen doen? repareren en weer verkopen! door de eeuwen heen zullen er wel genoeg vak mensen zijn daar om het te herstellen!!

De Filistijnen waren een zeevarend volk,dat zich enige eeuwen voor het begin der jaartelling in Kanaän vestigde. Ze bestonden niet bepaald op goede voet met de Israëlieten, die hen als ongelovigen beschouwden,wat ze vanuit hun standpunt ook waren. De nederlandse uitdrukking kan in dit licht bezien worden en teruggevoerd naar het bijbelse: Naar de ongelovigen gaan,m.a.w. dit is stuk en niet meer te repareren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100