Is er een verzamelwoord voor spullen als spiegeltje, pincet, eeltvijl, kam, nagelschaartje? Het liefst een kort woord of korte omschrijving.

Ik heb een laatje met allerlei spullen: nagelvijl, spiegeltje, epilator enz. Er zit geen oogschaduw en nagellak in en het is ook niet alleen voor handen of voeten.
Nu wil ik een sticker plakken op dat laatje en zoek daarom een korte omschrijving. Het is niet 'make-up' en ook geen 'nagelgarnituur'. Maar wat dan wel? Schoonheidsgereedschap dekt de lading wel, maar is erg lang voor op zo'n laatje.

Toegevoegd na 1 minuut:
Ik heb mijn eerdere vraag verwijderd, omdat (gezien de antwoorden) niet duidelijk was wat ik bedoelde. Ik probeer het nu nogmaals met een wat gewijzigde vraag.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Gerei - Outillage - Tools - Beauty Tools - PV-gerei PV staat voor persoonlijke verzorging, term wordt ook gebruikt bij Thuiszorg.

Bronnen:
http://synoniemen.net/index.php?zoekterm=g...

Het verzamelwoord hiervoor is 'toiletgerei'.....dit dekt de lading meteen. Toiletgerei, toiletartikelen of toiletspullen bestaan uit dingen als ; kam, zeep, nagelgerei, shampoo, gebitsverzorging en meer van dit soort spullen dat je nodig hebt om je toilet te maken. Je doet ze ook in een 'toilettas' als je op vakantie gaat.

Ja: dat laatje is jouw necaissaire. Want wat erin zit heb jij nodig voor het onderhouden van haren en nagels.

Bronnen:
http://www.vandale.nl/opzoeken?pattern=nec...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100