Welke argumenten kan je hebben in een ballondebat als een wetenschapper?

Hallo allemaal
Voor mijn school moet ik een ballondebat houden, de leerkracht kiest wie je moet spelen. Ik ben dus als wetenshapper uitgekozen.
Ik heb al een paar kleine argumentjes, die jammer genoeg niet goed genoeg zijn volgens mij omdat ik in een ballon zit met klasgenoten die heel goed in argumenteren enzo zijn.
Een voorbeeld van mijn argumenten is; Als wetenschapper kan ik medicaties uitvinden voor verschillende ziektes zoals kanker.
Al mijn andere argumenten lijken heel hard op deze en kloppen langs geen kanten.
Ik zou het erg fijn vinden als jullie mij hiermee kunnen helpen!

MVG

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat je als wetenschapper geneesmiddelen uit kan vinden is geen argument dat je kunt gebruiken in een ballondebat. Waarschijnlijk word je al na je eerste optreden over de rand geduwd. Het is een namelijk alleen een verklaring waarom je het fijn vindt dat je een farmacologische wetenschapper bent. Zeg bv dat je een klimaatwetenschapper bent en gebruik de volgende argumenten waarom jij vindt dat er windmolens gebouwd moeten worden. Spreek in een rustig tempo, ratel niet. Hoe sneller je spreekt, des te meer woorden moet je gebruiken om de tijd vol te krijgen. Als klimaatwetenschapper breng je de volgende argumenten: Windmolens beperken de risico's van klimaatverandering Windmolens leveren veel energie op Windmolens maken Nederland gezonder Windmolens maken ons energie-onafhankelijk Windmolens zorgen voor banen Windmolens kunnen gerecycled worden Windmolens zijn niet schadelijk voor dieren Windmolens maken onze Europese beloftes waar Windmolens met hun molenwieken hebben Nederland beroemd gemaakt. Deze argumenten zijn allemaal anders. Als het om een echt debat gaat, ga dan zoeken naar argumenten die de ballonvaarders tégen jekunnen gebruiken en ga daar dan een antwoord op vinden. Je kunt natuurlijk iedere andere wetenschap kiezen, maar de manieren hoe je je gaat voorbereiden, presenteren en verdedigen zijn hetzelfde. Een wetenschap kiezen, argumenten verzamelen, bedenken welke tegenargumenten er gebruikt kunnen worden en daar antwoorden op vinden. Daar moet je soms veel tijd voor vrij maken, maar zo leer je de kunst van het zuivere debatteren. Toegevoegd na 48 seconden: En hier heb je alvast de verdediging: http://www.greenpeace.nl/2014/Nieuwsberichten/Klimaat--Energie/Als-je-dit-leest-twijfel-je-nooit-meer-aan-windmolens/

Bronnen:
https://vimeo.com/29834735

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100