Wat zijn goede geheime talen?

Dus citroensap of codering

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wr xhag urg bbx mb qbra. Avrg mb zbrvyvwx gr bagpvwsrera, ra iebrtre irry troehvxg bc urg vagrearg, znne ibbe iryra gbpu zbrvyvwx bz gr bagjneera.

Neem een boodschap, en schrijf hem weer op maar dan alles bijvoobeeld 3 letters verder in het alfabet Dus "alles goed" wordt dan: "doohv jrhg"

De letters van het alfabet in cijfers opschrijven maar dan vanaf de z beginnen en niet bij a.

Het gemakkelijkst gaat het met encryptie. Hele stukken tekst worden encrypted verstopt in een digitaal film of fotobestand, de foto op zich is onschuldig, en de tekst is goed bewaard en alleen leesbaar voor degene die weet waar het is en het kan ontcijferen.

beetje ouderwets maar leuk als je ook een encrypter erbij hebt

Bronnen:
http://users.telenet.be/d.rijmenants/nl/en...

Melk. Om het weer te lezen langs een kaarsvlam halen. Dan schroeit die melk en wordt het geschrevene dus weer leesbaar. Bij pech daarmee vliegt je papier in de fik en blijft die taal voor eeuwig geheim.

Geheimschrift zoals bijvoorbeeld de nummers van de letters in het alfabet (a=1, b=2 enz.) Onzichtbaar schrift Het is ook heel spannend om berichten met onzichtbare inkt te schrijven. Geheime boodschappen schrijven met onzichtbare inkt is heel handig; niemand kan het bericht lezen! Met citroensap, onverdunde azijn of priklimonade kan je met het uiteinde van een lucifer een onzichtbare boodschap schrijven. Een warmtebron, bijvoorbeeld een radiator, is nodig om de boodschap weer zichtbaar te maken.

Io sw xinoyrwe cubs uj sur bif gwr nljjwkuhjar. Gewoon steeds de letter links van de letter die je wilt typen, alleen bij de meest linkse letter de meest rechtse pakken. Vrij eenvoudig en snel te typen en te lezen (als je achter een toetsenbord zit). Zonder ' opzoektabelletje' . En geen touw aan vast te knopen.

Een echt goede geheime taal is zo geheim dat niemand die gaat verklappen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100