Waarom heet een auto-spoiler, een spoiler?

Spoilen betekent in het engels zoiets als verpesten of verwennen. Een auto kan ook een spoiler hebben, zou dat dan te maken hebben met het feit dat je je auto verpest of verwend?.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een spoiler is een auto-onderdeel dat ertoe dient om de grip en wegligging van een auto te verbeteren. De naam komt van het Engelse werkwoord to spoil dat "verstoren" betekent. De spoiler verstoort de luchtstroming, zodat de auto met deze stroming een negatieve lift kan genereren, ook wel downforce genoemd. Hierdoor kan de auto een betere wegligging behouden. Spoilers kunnen zich zowel voor als achterop een auto bevinden.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Spoiler_(aut...

Omdat het de luchtstroom verstoort rond de auto. Spoiler betekent bederver of verstoorder en kan verwijzen naar: - spoiler (onthulling), informatie over bijvoorbeeld een boek of film, waarvan kennisname de spanning en verrassing kan bederven - In de aerodynamica voor het verstoren van luchtstromingen: - spoiler (auto-onderdeel), een auto-onderdeel dat ertoe dient om de aerodynamica te verbeteren - spoiler (luchtvaart), een vliegtuig-onderdeel om de luchtstroming over de vleugels te verstoren

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Spoiler

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100