Welke woorden worden het snelst verkeerd gespeld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alle werkwoorden waarbij het de vraag is of het op een -d of een -t of -dt eindigt. Ook hier op GV zie je daar vaak vragen over, en je ziet dat er veel fouten mee worden gemaakt. Een groot deel van de Nederlandse bevolking heeft hier moeite mee.

alledaagse woorden

Neit, ehhh niet!

"is" in plaats van "eens"... Ik zag is een vogel vliegen... Dat is wellicht het meest vaak en meest kwalijk fout gespelde woord...

Alsjeblieft, de honderd nederlandse woorden die het vaakst fout gespeld worden. "A 1 abonnee 2 accelereren 3 accommodatie 4 adellijk 5 agressief 6 aluminium 7 aperitief 8 appartement 9 applaudisseren B 10 baby’s 11 barbecue 12 begrafenis 13 begroeiing 14 blocnote 15 bureau 16 burgemeester 17 burgerlijk C 18 cadeau 19 cafés 20 caissière 21 cappuccino 22 Celsius 23 chagrijnig 24 comité 25 conciërge 26 consciëntieus 27 controle 28 cosmetisch 29 crèche 30 cursus D 31 daarentegen 32 diarree 33 dichtstbijzijnd 34 dieet 35 distantiëren (zich -) E 36 eczeem 37 elektronisch 38 euthanasie F 39 faillissement 40 faliekant 41 filet 42 frikadel G 43 gedachtegang 44 gerelaxt 45 gewelddadig 46 gezamenlijk 47 grenzeloos 48 guerrilla H 49 hartstikke 50 hbo’er 51 hepatitis 52 hopelijk I 53 impresario 54 interessant 55 interview K 56 kangoeroe 57 karekiet 58 kosteloos 59 krokus L 60 lasagne 61 liniaal 62 litteken 63 loep M 64 macaroni 65 millimeter 66 monniken N 67 namelijk 68 Nederlandse O 69 oktober 70 omelet 71 onmiddellijk 72 opticien P 73 parallel 74 per se 75 pijler(dam) 76 portemonnee 77 product 78 pyjama R 79 rechtstreeks 80 rechtszaak 81 reclame 82 relaxed 83 represaille S 84 saté 85 satelliet 86 seksualiteit 87 sieraad 88 sperzieboon 89 stiekem T 90 te allen tijde 91 ten minste 92 ten slotte 93 trukendoos U 94 uittreksel V 95 vacature 96 van tevoren 97 verrassing W 98 wel eens y 99 yoghurt Z 100 zone"

dichtstbijzijnd....

Burgemeester Iedereen spelt het als burge(r)meester Pannenkoek Er zijn nog veel mensen die Pannekoek spellen

word/wordt

Waar ik me vaak aan erger is "dan denk ik bij me eige" ipv dan denk ik bij mij zelf. Of, Hij heb een fiets bijvoorbeeld. Ipv Hij heeft een fiets." Ik lig dat hier even neer".ipv. Ik leg dat even neer. Deze schieten mij even te binnen.

Wat ik irritant vind is: Ik ga der kamertje verven, i.p.v. ik ga HAAR kamertje verven

Ik kom vaak de raarste versies van sowieso tegen.

Voornamelijk werkwoorden. Hier op GV is dat schat ik 80 %van de fouten, deels door slordigheid, deels doordat het op een beeldscherm niet zo snel opvalt als het woord an sich verder niet verkeerd gespeld is, (ook voor niet-dyslectici), deels door ongelofelijke maar nog steeds bestaande onkunde en onbekendheid met eenvoudige werkwoordvervoegingen en vooral toepassing van Kofschip / Fokschaap / Schuifkip. Met name woorden die je net iets anders spelt dan de versie van het woord die je bij lezen het vaakst onder ogen krijgt, gaan zeer regelmatig de mist in. Berucht is vooral : het gebeurd. Omdat het meestal IS gebeurd, maar op het moment dat het gebeurt, moet je gebeurt naturlijk wel met een T schrijven. Dat schiet er inderhaast wel eens bij in ; je bent tenslotte een antwoord aan het schrijven, en niet een dictee aan het maken. Zo zijn er meer

'Ik heb me fiets vergeten.' i.p.v. 'Ik ben mijn fiets vergeten.'

Dit is niet zozeer spellen maar wel verkeerd gebruikt. In Drenthe zeggen ze heel vaak; hij hef....(hij heeft) en dan bedoelen ze een zij. Het onderscheid tussen mannelijk en vrouwelijk wordt vaak niet gemaakt. Soms kom ik er naar een tijdje pas achter dat ze een vrouwspersoon bedoelen als ze het over hij hebben.

Moet/Meot

Vaak woorden met d,t, of dt

Ik denk lisdektie. Sorrie, dyslectie.

nee echt voor de volle 100% zeker dyslectie (en dan bedoel ik natuurlijk dislexi of was het nou dislecti) dyslexie

Het is wel geen spellingfout, maar hen en hun wordt net zo vaak verkeerd gebruikt als dan en als. 'ik heb het hun verteld'? 'ik heb het hen verteld'? 'net zo groot als ik ben'. 'net zo groot dan ik ben'/

vinyl

"Ik irriteer me aan iets."

Dyslexie, vooral als je 't hebt en als je er iets over wilt lezen...

Woordten met dt! Het verrast me elke dag nog hoe weinig mensen dat kunnen. =þ

Per se wort nied per se verkeert gespelt

ik spelde altijd nog en toch fout dan wist ik niet wanneer is CH of G moest doen ik denk dat dat de meest gemaakte fout van kinderen is.

de woordcombinatie TE ALLEN TIJDE zie ik ook meestal verkeerd gespeld staan. Toegevoegd na 22 minuten: Overigens denk ik wel dat er een onderscheid te maken is tussen verkeerd gespelde woorden (de schrijver bedoelt het woord ook echt zo te schrijven) en tipfouten (onbedoeld, zoals er bij mij vaak het woordje neit tussendoor glipt door snelheid) Toegevoegd na 24 minuten: Ik las eens een interview met Ivo de Wijs over taal; hij had ergens in een grafsteen gegraveerd zien staan: "we konden je nog maar net"

B.V. in plaats van bv Toegevoegd na 2 minuten: sex in plaats van seks

een 'ij' waar het een 'ei' moet zijn. Volgens mij is dit, na de d/dt/t - uitgangen de meest gemaakte fout, als ik hier op GV rondkijk. Toegevoegd na 6 minuten: (en omgekeerd, natuurlijk - 'ei' voor 'ij')

Vaak zeggen mensen ik ken, maar het is ik kan. Ik hoor ook wel een mij zelf

Bronnen:
ik

In tegenstelling tot de rest denk ik dat je niet bedoelt welke worden we niet alleen verkeerd schrijven en typen, maar woorden waarbij we door de snelheid de letters verkeerd zetten :) Met name kleine woorden gaan hierdoor verkeerd. In dat geval denk ik aan: niet - neit haha - ahah waarom - warom meer - emer Wellicht hebben anderen meerdere suggesties voor me, ik kom er even niet meer op

Onmiddellijk en cappuccino zijn berucht

k hep cheen iedee

Ik kon laatst bij de slager een 'broodje lamsfile' krijgen. Arm beest. Bij de lunchroom zie ik vaak idd. capucino, cappicino of capuccino en de groenteman op de markt doet veel met '3 advocado voor twee eurie'. Daar word je pas dronken van. Ook de ijzerwarenwikel weet vaak niet het verschil tussen knijptangen en nijptangen.

sowieso ik zie soms: zowiezo zowieso sowiezo

onmiddellijk Ongelofelijk na alle (lagere school) aandacht die er bij iedereen aan werd besteed. Maar waar!

Me in plaats van mijn/m'n Ik kreeg ooit een 0,5 in plaats van een 1 voor m'n huiswerk omdat ik had geschreven: Ik heb 'me' huiswerk niet af. (:

eigelijk- eigenlijk

Irritant word weliswaar veel verkeerd gespeld. Ikzelf schrijf het expres verkeerd omdat ik ''Erritant'' leuker vind klinken ^^ je zegt toch ''eerietant'' en niet ''irrietant'' Of ben ik nou blond? o_0

het woord 'verkeert'. Regelmatig kom ik tegen: ...'verkeerd in goede staat'. Ja, en dat is dus inderdaad verkeerd, want het moet hier natuurlijk zijn: 'verkeert...' het komt immers van verkeren stam= verkeer +t (lang leve de spellingscontrole.... )

stampot is het woord wat het meest verkeerd geschreven wordt in Nederland Deze vraag was in weekend miljonairs 2 jaar geleden ongeveer Het was een 8000€vraag

En een kopie voor uzlef i.p.v. uzelf.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100