Wie heeft de vorm van letters en cijfers verzonen?

Toegevoegd na 16 minuten:
verzonnen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

het zijn arabische cijfers, dus ik neem aan een arabier. Onze eigen europese (lees: romeinse) cijfers zijn al een poosje niet meer in gebruik. Het rekende veel te lastig. Misschien hebben de uitvinders van de algebra de vorm uitgevonden? (Algebra: van het Arabische woord Al-Djabr dat hereniging, verbinding of vervollediging betekent) Laat de heer W het niet horen..... krijgen ze ook weer de schuld van het feit dat hij op school slechte cijfers had.....

Ze zijn langzaam ontstaan. De hoofdletter A bijvoorbeeld komt (ondersteboven) van een soort ossenkop. Die is helemaal "geëvolueerd" uit het spijkerschrift naar onze taal. Die laatste is samengesteld door de Romeinen. De Romeinen hadden echter geen cijfers, maar gebruikten de letters I, V, X, L, C, D, M als cijfers. (resp. 1, 5, 10, 50, 100, 500 en 1000) Onze cijfers zijn afkomstig uit het Arabisch.

Niemand en iedereen... Het ontstond gewoon als niks en werd steeds verbeterd tot wat het nu is en gaat nog steeds door... Wie wist 100 jaar terug wat @ was?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100