wat is een nestel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een veter.

Dat plastic ding aan het uiteinde van een schoenveter...

Opzoeken: Nestel nestel rijgsnoer, schoenveter, veter dropveter schouder-sieraad als onderscheidingsteeken op de uniform van officieren [inzonderheid] adjudanten) enz.; [figuurlijk] [iemand] den - knopen, [iemand] door tooverij bezweren. ~AAR, m. (-s), talmer, draler. ~BESLAG, o. [geen meervoud] malie eener rijgsnoer -Gebiedende wijs van nestelen -malie -malie van een veter -schouderversiersel -snoer -snoertje -versiering -versiering op uniform -versiersel -veter -schoudersieraad -rijgsnoer -onderscheidingsteken -nesteling -epaulet

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/Nestel

onderscheidingsteken op het uniform van een officier, op de schouders is ook een nestel

Een nestel is een metalen ringetje (hoeft niet per se open te zijn) dat door stoffen (of leer) heen zijn geslagen als versterking van een bepaald kwetsbaar punt (bijvoorbeeld de metalen dingetjes die vaak in een spijkerbroek zitten, meestal op plekken die snel uitscheuren, zoals bij de zakken en de gulp) Of als ze open zijn kunnen ze dienen als versterking om veters of zo iets doorheen rijgen. Maar soms is het ook gewoon ter versiering.

Het Vlaamse woord voor schoenveters. Fourragères, gevlochten koorden op de schouder van een uniform. de (metalen) verstevigingen aan het uiteinde van een veter of koord.

Bronnen:
wiki

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100