"Entgratung!! In drei Minuten!!!" Waar slaat dat op?

Deze reclamekreet zag ik op een bestelbusje wat me op de snelweg voorbijreed. De rest van de rit heb ik zitten piekeren waar dat op zou kunnen slaan. Welke gereedschappen voor zo'n klus in de bus zouden liggen? Wanneer heb je behoefte hebt aan deze sneldienst en wat staat je te wachten als je ze bestelt?
Iemand die het weet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Entgratung in het Duits, deburring in het Engels, en ontbramen in het Nederlands, is het proces waarbij staal wordt ontdaan van onregelmatigheden. Wellicht vervoerde het busje een machine als in onderstaand filmpje.

Entgratung betekent ontbramen. Wanneer je bijv. staal of steen hebt met scherpe randen eraan kun je deze randen of gedeelte weg slijpen met bijv. slijptol zodat je mooi oppervlakte krijgt. Waarschijnlijk heeft dit bedrijf dus een service waarbij grote oppervlakte bv. van staal binnen drie minuten geheel ontbraamd worden.

Mogelijk heb je de umlaut gemist en stond er: Entgrätung. Dat betekent fileren. Is waarschijnlijk een visboer waar je de keuze hebt om de vis te laten ontgraten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100