"Verschil in" en "Verschil tussen" , zit daar verschil in of tussen?

Kan je ze altijd door elkaar gebruiken of zijn er regels voor of voorbeelden waar je nooit de een of ander zou gebruiken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij voorbeeld: Die twee jassen, daar zie ik duidelijk verschil tussen. Ik zie een duidelijk een verschil in kleur. Toegevoegd na 2 minuten: Bij verschil tussen zijn er altijd twee dingen waar dat verschil tussen is, bij verschil in heb je het over een kwaliteit die twee dingen hebben en waarin zij verschillen. Verschil tussen A en B, maar A en B verschillen in X.

Dat kan denk ik wel, je moet dan wel je op een andere manier uitdrukken.

Volgens mij: Verschil in gebruik je bij een 'soort', bijvoorbeeld: verschil in geslacht, maar verschil tussen man en vrouw. Verschil in leeftijd, maar verschil tussen ouderen en jongeren. Ik hoop dat het duidelijk is.

Er is verschil in binnen- en buitenlandse tomaten. Er is verschil tussen vlees- en trostomaten..

'Verschil in', neem je wanneer er één onderwerp speelt waar verschil in zit. 'Verschil tussen', neem je wanneer er twee of meerdere onderwerpen spelen waar verschil tussen zit. Verschil in zienswijze, verschil in optiek, verschil in huidskleur. ( allemaal één onderwerp) Verschil tussen man en vrouw, verschil tussen kater. poes en kitten, verschil tussen zomer- en wintertijd. (allemaal meerdere onderwerpen.)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100