Wat is het algemene Engelse woord voor "sluiting" ?

Ik ben bezig met het ontwerpen van een serie patronen voor haakwerkstukjes voor beginners, en omdat Nederland voor mij helaas geen markt is, doe ik dat natuurlijk standaard in het Engels.

Haaktermen en algemeen Engels is voor mij niet echt een probleem, maar ik struikel nu een beetje over het woord "sluiting(en)."

De voorwerpen hebben namelijk allemaal verschillende sluitingen (klittenband, drukknop, knopen, houtje-touwtje, ritsjes, strikjes, magneetjes, van alles wat)m en hoewel ik de individuele namen wel ken (velcro, snap-on, button, zipper, etc) kan ik het overkoepelende woord voor "sluiting" niet vinden.

Het eerste dat in mij - en de vertaalmachines - opkomt is 'closure' , maar ik weet bijna zeker dat dat in dit verband niet goed is. Je praat volgens mij niet over de ' closure' van een tas of broek of etui. Maar wat dan wel ? Hoe vertaal je ' een tas met verschillende soorten sluitingen' in goed Engels ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Fastenings?

Closure?

Volgens mij is closure het meest geschikte verzamelwoord voor sluiting. Verdar kan je specifiëren over welke sluiting het gaat: button, popper, buckle, enz

Hi Marleen, wat je al zei er zijn veel individuele woorden voor allerlei soorten sluitingen, misschien vindt je hier het juiste woord... NL: sluiting, sluitwerk EN: closure, fastening device Techniek en Industrie NL: sluiting, slot, grendel EN: catch, lock, latch NL: sluiting, haak, gesp EN: metal lace, fastener, buckle

Bronnen:
http://www.mijnwoordenboek.nl/vertaal/NL/E...

Volgens mij kan je niet mis gaan met fasteners. Zo noemt mijn engelse vriendin namelijk bijna alles.

Aan de hand van mijn Kramers pocketwoordenboek kom ik toch vooral op: fastener. Dat blijkt ook uit de voorbeeldzinnen, maar het klinkt mij ook heel goed: iets vastmaken, iets dicht doen, iets sluiten.

Fastener lijkt me het beste in jouw geval. sluiting vrouwelijk zelfstandig naamwoord -en 1 shutting, closing, locking 2 lock, fastener, fastening

Bronnen:
kramer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100