Wat is het tegenovergestelde van 'een compliment' ontvangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

een commentaar incasseren

Een vernedering geven

Een compliment is een waarderende opmerking, of ook wl een vleiende opmerking, een lofuiting. Tegenovergesteld van een compliment ontvangen zou kunnen zijn: kritiek geven. Kritiek is een beoordeling, die meestal minder positief is dan een compliment. Kritiek kan wel opbouwend zijn, maar wordt dat vaak niet als zodanig ontvangen. Erger is: Een sneer ontvangen ( of geven, als je dat ook tegenovergesteld wilt). Een sneer is een bijtende, of hatelijke, of honende opmerking. In ieder geval iets onaangenaams t.o.v. een compliment.

een beledeging

Negatieve feedback krijgen.

Een kat geven.

Een compliment geven. Toegevoegd na 1 uur: Vergelijk: Wat is het tegenovergestelde van 100 euro krijgen? 100 euro weggeven. (En niet 'iets anders krijgen') Toegevoegd na 1 uur: De vraagsteller vraagt niet naar het tegenovergestelde van een compliment, maar naar het tegenovergestelde van een compliment ontvangen (ook als ze "...'een compliment' ontvangen..." schrijft). Toegevoegd na 14 uur: Maar vooruit, 'afgekraakt worden' is ook een mogelijkheid.

uitgescholden worden : (

Een terechtwijzing ontvangen.....

Kritiek krijgen. Toegevoegd na 1 minuut: of kritiek geven,, even vóór zijn, haha Toegevoegd na 2 uur: ..of bij nader inzien, géén compliment ontvangen.

onderuitgeschoffeld worden.

Staffen.. (geven/ krijgen, whatever)

Een verwijt naar het hoofd geslingerd krijgen..

een schoffering

Een compliment ontvangen letterlijk tegenovergesteld zou dat zijn compliment-kritiek, ontvangen-uitdelen. Als het een persoon betreft, die inplaats van een compliment ontvangen het tegenovergestelde ontvangt, zou ik kiezen voor; kritiek incasseren.

kritiek geven.

kritiek ontvangen. Een compliment is iets voor wat je goed doet of goed kan, kritiek is voor iets wat je nog niet goed doet of goed kan. Dus het tegenovergestelde hoeft geen belediging te zijn.

Een belediging incasseren.

Bronnen:
taalvaardigheid

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100