Wat is dat toch met dat mastruberen?

Ik lees steeds vaker mastruberen in plaats van masturberen. Mastruberen googelt 29.000 keer. Is dit een soort modewoord of taalgrapje van de jeugd van tegenwoordig of weten ze niet beter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik dacht vroeger ook dat het mastruberen was hoor, pas later hoorde ik dat het anders was. Ik was nog erg jong en wist niet eens waar het over ging vandaar dat je makkelijk de fout in gaat.

het zal een typ foutje zijn... of je typt het zoals je het zegt...

Dat is scheeltyp. Net zoals mensen graag stijl haar hebben en zich beseffen...

Ik vrees dat ze gewoon niet beter weten. Ik ben het tenminste nog nooit tegengekomen als overduidelijk taalgrapje, zoals bijvoorbeeld 'repsect' of 'p0wned'.

Bronnen:
http://www.urbandictionary.com/define.php?...
http://www.urbandictionary.com/define.php?...

Schrijven zoals je het zegt. Hetzelfde als spycholoog ipv psycholoog. En zo zijn er nog een tal van woorden. En eerlijk gezegd zeg ik ook altijd mastruberen maar dank zij jou weer wat geleerd.

Pure taalfout aangezien ik dit in het lager en middelbaar ook zo schreef en zelfs uitsprak. Later besefte ik dat de "R" al die tijd op de verkeerde plaats stond. En dus paste ik me aan. :)

Dat is pure onwetendheid in 99% van de gevallen. De andere zijn ( hoop ik ) typefouten.

Zo iets heet een bekende fout bijna elke Nederlander maakt hem wel is... omdat het logischer is dat je zegt mastruberen maar eigenlij is het masturberen omdat meeste werkwoorden met ren zoals bv controleren

De meeste moeilijke woorden leer je uitgebreid op school Ik denk dat dit woord niet vaak voorkomt bij spellingsoefeningen en dat daarom dit woord missch vaak verkeerd geschreven word??.. (Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot nu ook dacht ! erg he haha)

Taalgrapje: In de dierentuin zitten vlak achter de giraffen de masturberen ... Ze weten niet beter, denk ik

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100