Welk boek over poèzie vindt je een aanrader?

Weet jij het antwoord?

/2500

de Profeet van Kahlil Gibran het Boek van Mirdad van Mikhail Naimy Toegevoegd op 22-04-2009 22:55:04 Ik hoop dat ik je vraag goed begrepen heb...

Kakafonie van Gerrit Komrij

Het 'Groot Versjesboek' van Toon Hermans. Heel simpele gedichtjes, maar o zo doeltreffend: Jij hebt van die armen, zo zacht en zo warm, Die mij voor geen greintje doen denken aan 'arm' snap je hem? ;-)

Ik ben niet zo'n poëzieliefhebber, maar ik mag zo nu en dan graag bladeren in 'Domweg gelukkig, in de Dapperstraat', de bekendste gedichten uit de Nederlandse literatuur.

Het boek , Nieuwe griffels , schone leiene,een bloemlezing van de Nederlandstalige poezie van Paul Rodenko blijf ik één van de beste vinden. Dateert van 1968 , zeker terug te vinden in een goede biblioteek.

Het boek: A thing of beauty. Het is een compilatie van de mooiste gedichten uit de wereldliteratuur, waarbij steeds het gedicht in de originele taal plus de Nederlandse vertaling wordt gegeven. De gedichten varieren van Homerus tot Shakespeare, van Dante tot Wordsworth en van Goethe tot Edgar Allen Poe.

In liefde bloeyende, de nederlandse poezie van de 12e tot en met de 20e eeur in 100 en enige gedichten. Samengesteld door Gerrit Komrij En Dichters van deze tijd, de nederlandstalige poezie na 1960. Samengesteld door Hugo Brems En voor kinderen: Als je goed om je heen kijkt, zie je dat alles gekleurd is. Gekozen door Tine van Buul en Bianca Stigter Dit zijn toch wel mijn favorieten...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100