Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

welke volkeren spraken als eerst Frans?

Ik ben de vraag aan 't beantwoorden: Hoe heeft de Franse taal zich ontwikkeld. En dit is één van de deelvragen die ik moet beantwoorden.

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
979

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De Fransen. In Frankrijk bestond er vanaf de negende eeuw naast het Latijn ook een eigen volkstaal, het zogenaamde Oudfrans. Dit was in de loop der eeuwen uit het Latijn ontstaan, met enige Germaanse invloed.

Vanaf de twaalfde eeuw was de invloed van het Oud- en het Middelfrans op de woordenschat vooral in de grensgebieden van Frankrijk, de handelscentra en in de aristocratische kringen bijzonder sterk. Dat blijkt uit dertiende eeuwse Nederlandse teksten met grote aantallen Franse leenwoorden. Het gaat dan onder meer om woordenschat uit de ridder- en hofcultuur (toernooi), de jacht (patrijs), het interieur (meubel), voedsel (taart) en het menselijk karakter (melancholie).
(Lees meer...)
Amadea
10 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding