Is dit een hoax of is het echt een frappante overeenkomst ?

Zojuist gezien op NOS Headlines ; de bron is dus an sich wel betrouwbaar, maar ergens heb ik toch het gevoel dat het wel een heel klein beetje erg toevallig is - vooral de timing natuurlijk.....dit beeld zal toch niet gisteren gevonden zijn ?

Het gaat om een 3000 jaar oud borstbeeld van een Egyptische vrouw, die sprekend (maar dan ook echt heel erg sprekend) op Michael Jackson zou lijken (zie foto).

Bron : http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/16799

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het een hele slimme zet is geweest van het museum om aandacht te krijgen. Daarnaast speelt de vakantietijd ook een rol. Dit soort nieuws wordt nu sneller opgepikt, omdat er veel minder nieuws is uit o.a. de politiek. Ook wel komkommertijd genoemd. En Hoax vind ik het niet. Er wordt gezegd dat het beeld lijkt op Michael Jackson. Dat vind ik ook wel. Een Hoax is een broodje aap, een nieut waargebeurd verhaal, of oplichterij. Dat is hier niet aan de hand. Het beeld staat al sinds 1988 in het museum.

Tja, beauty is in the eye of the beholder ;-) Ik vind het beeld meer op Barack Obama lijken, maar ik kan me voorstellen dat anderen er MJ in zien. Maar het is natuurlijk heel erg gezocht.

Een hoax OF een frappante overeenkomst? Beide! Met neus had het beeld niet geleken, pech dat altijd die neuzen verloren gaan bij antieke beelden en popsterren.

Er zullen vast veel meer mensen zijn die op dit beeld lijken. En eerlijk gezegd heeft de NOS een rij blunders begaan die ervoor hebben gezorgd dat ik ze niet zonder meer als 'betrouwbaar' kan beschouwen.

Volgens mij is het andersom. Michael Jackson zag dit beeld en heeft meerdere plastische operaties ondergaan om op deze farao te lijken. Dat is uiteindelijk redelijk gelukt, zoals te zien is, ook al beweert iedereen dat hij nooit iets aan zijn gezicht had moeten veranderen. Voor hem is het een geslaagd project, inclusief afgebrokkelde neus.

ik vind het er niet zoveel op lijken hoor. Ja, neus weg, da's bij de meeste egyptische beelden. Poppenkopje ok, ook dat hebben veel egyptische beelden, en heeft Jackson ook van zichzelf gemaakt. Nee, ik vind het geen buitengewoon toeval. Je ziet erin wat je erin wilt zien. En nogmaal: Ik vind het zeker niet sprekend lijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100