Scheidde Belgie van Nederland door Nationalisme?

Daar was ik wel benieuwd naar.
Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, België was eerst een deel van Nederland (Zuid - Nederland) De koning woonde in Noord - Nederland en de mensen in het zuiden hadden niks te zeggen. ze kwamen in opstand. Na negen jaar vechten gaf de koning zich over en werd België een eigen koninkrijk.

Nationalisme laaide pas aan het einde van de 19e eeuw echt op. De reden is denk ik dat (Noord)Nederland België niet als gelijkwaardig behandelde en België een beetje als een wingewest beschouwde.

Met name taal en religie waren de twistpunten. Nederland en België waren vanaf de Tachtigjarige Oorlog gescheiden en kregen hun eigen karakter. Daarom voegde Limburg zich in principe bij de Opstand.

Nee. De belgen betaalden meer belasting dan de Hollanders maar ze hadden toch veel minder macht. Ze werden in feite achtergesteld door koning Willem de derde. Daarom gingen ze de onafhankelijkheid bevechten.

niet echt. België ging door de samenvoeging alleen maar achteruit. zij hadden bijna geen staats schuld, wij wel, en hetbelangrijkste was nog wel, dat belgie bijna 2 keer zo veel inwoners had 9(dus 2 keer zo veel belasting betaalde, maar minder 'ministers' in de regering en dat werd uiteindelijk te veel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100