Hoe heet zo'n granaat die de duitsers in de wo II gebruikten? Het is een soort van stok.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heet een steelgranaat. Toegevoegd na 5 minuten: Ofwel Stielhandgranate Door die stok kon je er makkelijk ver mee gooien, wat handig is want hij moet niet vlak voor je ontploffen. Vanaf 1917 zat onderaan de steel een dop met een touwtje. Door daaraan te trekken werd de granaat op scherp gesteld en had je 4 a 5 seconden om hem weg te gooien. Overigens was de Stielhandgranate tot het eind van WOII in gebruik.

Pantzerfaust . Niet verder vertellen hoor ! Toegevoegd na 11 uur: Jullie moeten de vraag voor je reageert GOED lezen ! Het gaat hier om 'n granaat uit de TWEEDE W.O.

Stielhandgranate

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Handgranaat

de geallieerden noemden hem ook wel potatomasher (aardappelstamper)

dat is de stielhandgranate m24 de opvolger van de steelhandgranaat uit de eerste wereld oorlog deze granaat zit aan een stok om hem verder te kunnen werpen dan de standaard (granaatappel)granaat en hij is naar mijn mening ook fijner om te gooien (ja heb ervaring hiermee) het nadeel van de m42 is dat je de kop ervan moet verwijderen om de ontsteker te-plaatsen en je een schroefdop moet weg draaien om bij het ontstekingskoord te-komen dit koord moet je trekken voor het werpen dit probleem werd in 1943 opgelost met de m43 granaat welke de ontsteking niet meer in de bodem had zitten maar aan de kop er was ook nog een splinter kap voor gemaakt om de granaat effectiever te-maken daar de granaat in beginsel niet werkt met splinter werking maar zuiver op de drukgolf je kon ook 1 granaat met meerdere koppen bundelen om tegen tanks tegebruiken bijgevoegd enkele afbeeldingen eerste wereld oorlog model m17: http://www.forumeerstewereldoorlog.nl/wiki/index.php/Afbeelding:Stielhandgranate_M1917_schema.JPG m24 dorsnede: http://de.academic.ru/pictures/dewiki/83/Stielhandgranate24.JPG m43: http://www.mfiap.com/airsoft/Late_M43.JPG de splinterkap: http://bilder.zib-militaria.de/pics/235.jpg granaat bundel: http://www.thanksgis.com/Nouveau%20Gozzo/Images/ArmesAlle/GrenadAssemble.jpg de vergelijking tussen de aardappelstamper en de granaat: http://www.profilm.de/fundus/4201.jpg

Steel granaat!

Afhankelijk van het formaat, kan het zowel de steelhandgranaat als de pantservuist zijn. De 1e was zo'n 50 cm lang en werd behalve voor oorlogsdoeleinden ook veelvuldig voor het vissen gebruikt. De pantservuist was ongeveer 120 cm en werd gebruikt om (het woord zegt het al) gepantserde voertuigen uit te schakelen. Een redelijk effectief wapen, behalve bij de russische T 34 tank. Die was te zwaar gepantserd.

een steelgranaat, die ''stok'' was een handvat voor de grip. het zou daarom makkelijker gooien zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100