Hoe leer je geschiedenis het beste?

Ik heb binnen kort een geschiednis so over burgers en stoommachines. En ik weet niet echt goed hoe ik geschiedenis het beste kan leren. Er zijn verschilde manieren en het liefste zou ik ze allemaal uit proberen hebben jullie een idee? bedankt!

Toegevoegd na 21 minuten:
Als ik al een samenvating heb gemaakt wat kan ik dan verder doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De jaartallen met de gebeurtenissen apart leren, dit doe je ook met de vetgedrukte woorden. De begrippen. En wat daarna nog over is leer je ook apart. Vaak is het meeste deel uitleg, of je kunt het drastisch inkorten, doe dit, maak een samenvatting en leer die ook apart. Voor de rest is het gewoon stampen. je kunt ook nog de stukjes die ergens anders overgaan, ook weer hakken en apart leren, en van die stukjes ieder apart een samenvatting maken. Misschien helpt dat voor jou? Wat misschien voor jou helpt is een tijdlijn maken, met de gebeurtenissen er in volgorde op. Dit helpt niet voor mij, wellicht wel voor jou.

Hier heb ik ook moeite mee ik hoop dat menseb antwoord gaan geven

Ik maak meestal een samenvatting, hier leer je zowieso al van omdat je actief met de stof bezig bent. De jaartallen kun je invoeren op wrts.nl en begrippen leren en uit kunnen leggen helpt ook!

Nederlandse volkslied uit je hoofd leren

Ik was zelf altijd vrij goed in geschiedenis op de middelbare school, Havo en vwo. Probeer er een leuk verhaal van te maken. Dat onthoud je beter. Als je net een leuk boek hebt gelezen kan je meestal ook nog vrij goed navertellen. Bij geschiedenis gaat het vaak om inzicht vragen. Bronvragen en dus niet de echte weetjes. Ik heb zelf nooit de datums geleerd (wel ongeveer natuurlijk, maar niet de precieze datum). Leer wel de volgorde van de gebeurtenissen uit je hoofd. Je moet vaak een link kunnen leggen tussen gebeurtenissen. Ookzaak> gevolg. Probeer dit van te voren alvast te bedenken. Een samenvatting kan ook goed helpen om het in je hoofd te krijgen. Deze heb je al gemaakt dus het meeste werk heb je al gedaan:)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100