Wat veranderde er zoal in de renaissance?

Voor geschiedenis moeten wij een werkstuk maken over de kenmerkende aspecten van de renaissance. Ik ken al wel een paar kenmerken maar dat zijn er maar erg weinig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Renaissance is de term van de kunstheropleving en ook in de literatuur. Deze term is speciaal te danken aan de klassieke oudheid. Men nam de oude kunst dus op en dit was een grote invloed voor de kunst uit de middeleeuwen. Daardoor ontstonden in alle landen nieuwe en mooie invloedssferen zoals de italiaanse renaissance ,...... Tevens was dit het begin van het classicisme en het humanisme waarin de mens zich alsmaar centraler stond en steeds meer belang had aan de wereld en het geschiedenis van de mensheid en ook nog nieuwe bedenkingen over God waardoor de reformatie ontstond. Daaruit ontstond het protestantisme.

In de renaissance begon de technische revolutie, het resultaat zie je vandaag de dag.

De middeleeuwen begonnen meer op de Romeinse tijd te lijken, in de middeleeuwen bouwden ze meer naar boven en in de renaissance bouwden ze meer breed en horizontaal, ook begonnen ze meer in bogen en pilaren te bouwen, terwijl ze in de middeleeuwen minder pilaren hadden en een soort van puntige bogen hadden

Nieuwe bouwstijl met veel aandacht in de kunsten voor de oude grieken en romeinen. Veel interesse voor techniek. Maar vooral: er kwam een heel klein beetje vrijheid piepen. De kerk vertoonde haar eerste barsten.

Het hele denken en hele wereldbeeld dat wij mensen hadden tot dan toe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100