hebben Goden en Afgoden echt bestaan of waren zij slechts "mythische" voorstellingen ?

net zo als Sinterklaas en Zeus en Thor en .....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

God/Goden zijn de verklaringen geweest die de mens in de oertijd en de oudheid ---en igv bijv. het Christendom e.d. tot op de dag van vandaag--- probeerde te geven aan niet begrepen natuurverschijnselen en andere (toen nog wetenschappelijk) onverklaarbare fenomenen(zoals b.v. onweer,de opkomst en ondergang der zon,de maanfasen,de afwisseling der sweizoenen,vulkaanuitbarstingen,enz.l). Diegenen die, als mens zijnde,vanwege hun uitzonderlijke moed of andere prestaties boven anderen uitstaken,werden helden of halfgoden. Ook koningen en keizers in de oudheid werden,vanwege politieke (machts-)overwegingen,vaak als godheden vereerd (den hierbij aan b.v. de Egyptische faraos,de Macedonische koning en wereldveroveraar Alexander de Grote,de Romeinse keizers,de keizers van China,de keizers van Japan--die laatsten zelfs t/m Wereldoorlog II-- enz.) Dus God/Goden zijn eigenlijk ontsproten aan de mens z'n voorstellingsvermogen om enerzijds onverklaarbare zaken te kunnen verklaren en anderzijds doordat het gemotiveerd werd wegens culturele/politieke machtsdrang.

Hierbij kun je de zelfde veronderstelling hebben als bij god, sinterklaas de kerstman nee dus

Deze goden en afgoden hebben nietbestaa. Maar in het verleden werden ze wel gebruikt. Het zijn menselijke verzinsels om hun eigen te bevredigen dat er toch wat is zonder vast te zitten aan wetten van een god. Nu konden ze hun eigen regels maken.

Er is een kans dat die wel degelijk "bestaan" hebben, waarbij bestaan bewust tussen aanhalingstekens is gezet. Net zoals er in het heden nog verhalen verteld worden met de werkelijkheid als achtergrond, is het best mogelijk dat men vroeger de belevenissen van lokale helden is gaan navertellen. Omdat de mens nu eenmaal dol is op een goed verhaal, zouden die navertellingen steeds spectaculairder zijn geworden, en zijn die lokale helden met de tijd steeds meer op superhelden, en uiteindelijk goden gaan lijken. Als je kijkt naar de goden uit bijvoorbeeld het oude Griekenland, zijn deze vaak ook gewoon bezig met hele menselijke dingen, maar dan spectaculairder.

G.K. Reve zei eens, God heeft voor mij betekenis, dus voor mij bestaan ze. Maar hetzelfde geld voor mij voor een frikandel van de Febo: als ik naar de tandarts ben geweest en een verdoving heb gehad dan is een frikandel van de febo de beste pijnstillen. Dus is de febo ook een apotheek. Voor buitenstaanders: de Febo is de grootste snackbarketen in A'dam) Toegevoegd na 2 uur: Eerste zin moet zijn: G.K. Reve zei eens, God heeft voor mij betekenis, dus bestaan hij (voor mij).

Het waren misschien wel buitenaardse wezens die hier de mens hebben gemaakt en Atlantis en zo hebben gesticht. Of ze komen uit andere dimensies zoals bijvoorbeeld in Stargate ze laten zien. Nou en héle sterke kerels werden toen helden of ook als goden gezien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100