Waar komt de uitdrukking "uit de kast komen "vandaan ?

Als een homo vertelt dat hij homosexueel is komt hij 'uit de kast'.Waarom heet dat zo ?
En waarom zouden ze uit de kast moeten komen een hetero maakt toch ook niet bekend dat hij hetero is ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In aanvulling op de vorige antwoorden: ook buiten de sfeer van sexuele geaardheid wordt de kast in het Engels gebruikt als metafoor. Je hebt zelfs het woord 'closeted' (letterlijk ('gekast') dat 'opgesloten' betekent. Je kunt bijvoorbeeld zeggen: The children haven't been able to play outside all week due to the rain, so they are feeling pretty closeted. Die kast was er dus al voordat die werd gekoppeld aan openheid over je sexuele geaardheid.

Als je eruit bent dat je op vrouwen of mannen valt, kun je dat vertellen aan je omgeving. Je ouders, broer, zus, vriend of vriendin. Je komt uit de kast! Je kunt het ook voor jezelf houden. Je wilt het van de daken schreeuwen: je bent verliefd! Of: je hebt ontdekt hoe het heet wat jij voelt en wilt dat delen. Sommige vrouwen die erachter komen dat ze op vrouwen vallen vertellen dat aan hun ouders, lievelingsnichtje, oma of opa, broers, zussen, vriendinnen, vrienden. Dat wordt coming out genoemd: uit de kast komen, in het Nederlands.

de kastmetafoor: in de kast is het donker en benauwd, uit de kast is men vrij en in het licht. Hier wordt er vanuit gegaan dat iemand eerst zijn sexualiteit verborgen hield (opgesloten in de kast) en dit uiteindelijk opent naar iedereen. Eigenlijk klopt het meestal niet, omdat het uitkomen voor homosexualiteit niet een momentopname is, maar een proces van jaren waarbij men stukje bij beetje steeds meer mensen betrekt.

Coming out (een verkorting van ‘coming out of the closet’) is een Engelse uitdrukking die wordt gebruikt voor het moment waarop een homo, lesbienne of biseksueel er voor kiest om openlijk voor zijn of haar seksualiteit uit te komen. Hoewel ‘coming out’ gangbaarder is, wordt in het Nederlands ook wel de letterlijke vertaling ‘uit de kast komen’ gebruikt. Uit de kast Het gebruik van ‘coming out’ hangt samen met de zegswijze ‘uit de kast’. Met 'nog niet uit de kast' wordt de levensstijl van homo's en lesbiennes benoemd die niet publiekelijk voor hun geaardheid uit komen, om discriminatie, uitsluiting en stigmatisering te voorkomen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Coming_out

kortom: je verstopt je niet langer,maar komt eruit om je gevoelens openbaar te maken

De closet van 'coming out of the closet' betekent niet letterlijk een kast, vgl. WC, water closet. Je komt dus uit een klein kamertje waar je je verstopte voor je afwijkende gedrag.

Hierbij denk ik aan de comedie van John Lantink waar heel veel met deuren werd gewerkt om iemand te verstoppen.Ik denk,maar het is maar een theorie dat een homostel aan het vrijen is terwijl plotseling iemand thuiskomt.De "lover"verstopt zich in de kast.Uit de kast komen is een bekend maken van je homosexualiteit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100