Ik heb een boek geschreven, maar hoe geef ik het uit en hoeveel zou mij dat moeten kosten?

Ik heb net een boek geschreven en vraag me af hoe ik het moet uitgeven en hoeveel me dat zou kosten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens op het internet als je googled op boek uitgeven, komen er vele mogelijkheden naar boven. Van een exeplaar tot zoveel als je wil en zeer betaalbaar. Daarnaast is er ook een uitgever die je vermeldt op zijn site en iedere keer als er iemand besteld leveren zij er een en krijg jij je een vergoeding. Zo hoef je helemaal niet te investeren. Alles is mogelijk en zeer betaalbaar.

Er zijn tegenwoordig bedrijfjes waar je je boek in eigen beheer kunt laten uitgeven. Je kunt dan aangeven hoeveel exemplaren je wil laten drukken en wat je op de kaft wil etc. Heb je het al naar uitgeverijen gestuurd? Als die het wat vinden kost het je niets en als het meezit verdien je er zelfs aan!

Als ik het goed heb, moet je eerst je geschreven werk naar een uitgever sturen. Dus eerst iets van een brief sturen, met het bericht dat je een boek wil laten uitgeven. Deze zegt dan of ze het willen uitgeven of niet. Als ze ja zeggen, dan zit je goed. Zo niet, dan moet je een andere uitgever zoeken.

Lulu geeft je de mogelijkheid gratis je eigen boek op de markt te brengen: http://www.lulu.com/publish/books/?cid=us_home_nav_bk In Nederland is jouwboek een site die dit mogelijk maakt: http://www.jouwboek.nl/. Voordeel van de laatste is dat ze gratis jouw boek kunnen uitgeven en zorgen dat het op de lijsten van winkels zoals Bol.com komt.

Je kunt het opsturen naar een uitgever. Als je geen uitgever kan vinden kan je het zelf uitgeven. Je maakt een afspraak met een drukker en klaar is Kees. Daarna zet je het in de markt. Hangt posters op met... Het nieuwe boek van ... is uit.

kijk eens op: www.boekscout.nl http://www.freemusketeers.nl/ http://www.gigaboek.nl/ Of wil je een echte uitgever: Mynx.nl http://www.booksoffantasy.com/ Bij deze twee kost het wel geld, maar voor de prijs moet je ze even mailen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100