Zijn er Vlaamse boeken?

Als je boeken in Nederland koopt zijn die boeken gewoon in abn geschreven, als je een boek koopt in België, zijn die dan in het Vlaams? In België heb je natuurlijk wel andere woorden en zinsopbouw waardoor een Nederlands boek soms verwarring zou opbrengen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, er zijn Vlaamse boeken in de zin dat sommige boeken geschreven zijn in het Vlaams ipv standaard-Nederlands of Hollands. Maar het is niet zo dat Nederlandse boeken worden vertaald in het Vlaams of dat er een aparte Vlaamse vertaling van een Engels boek naast een 'Nederlandse' vertaling wordt gemaakt.

In Vlaanderen kun je soms een andere, aangepaste, versie van een boek kopen dan in Nederland. Een bekend voorbeeld is het recent (2018) verschenen "Atlas van de Nederlandse taal". De editie Nederland heeft een cover met rode steunkleur De editie Vlaanderen heeft een cover met blauwe steunkleur. Met twee Nederlandse auteurs voor de Nederlandse versie (Mathilde Jansen en Nicoline van der Sijs) en twee Vlaamse auteurs voor de Vlaamse versie (Johan de Caluwe en Fieke van der Gucht).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100