waarom is harry Potter zo bekend?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naast het antwoord dat al gegeven is: uitgeverij en filmmaatschappij hebben een zeer goed werkende marketingafdeling. Er viel een tijd lang werkelijk niet aan Harry te ontkomen.

Harry Potter is gewoon een hele populaire serie en vooral omdat het een serie was waar om de zoveel tijd een nieuw boek van uit kwam houd je het lange tijd hot! Verder de films natuurlijk en de hele toestand erom heen en het verhaal dat een bijstandsmoeder er zo ontzettend rijk van is geworden helpt ook mee. Ook het hele tovenarijgebeuren is een extra trekker en dat je eigenlijk altijd gedacht hebt een normale jongen te zijn en plots blijk je een tovenaar is wel iets wat veel kinderen natuurlijk heel interessant vinden: stel dat ik dat ook ben!

De hier bovenstaande andwoorden zijn helemaal juist maar ook mag niet vergeten worden dat het een hele rage werd. De boeken werden gelezen door jong en oud dus de doelgroep was enorm groot. Ook waren de verhalen vernieuwend en orgineel. Er waren in geen tijden meer (goede) boeken over tovenaars uitgebracht. Die werden hierdoor weer helemaal hip en er kwamen steeds meer boeken/films/videospelleb uit. Inmiddels is de rage van harry potter een beetje uit en nu zie je weer dat ze verder gaan in vampieren (twilight, vampire dairies etc.) en 'enge' sprookjes zoals little red riding hood. Er zijn altijd trends in boeken/films etc. en harry potter is in zijn eentje een trend geworden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100