Weet iemand een leuk boek voor mijn zusje?

Ze houdt heel erg van chicklit, maar ik wil eigenlijk iets met meer diepgang geven.

Edit: mijn zusje wordt 23.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Verliefd op Capri

Hoe oud is je zusje? Voor mengvormen van ChickLit en echte literatuur zijn er vrij veel opties. Als ze houdt van romantiek maar ook een beetje spanning is de serie Twilight zeker raak. Als ze een beetje historische dingen leuk vindt kan ik Stravaganza aanbevelen. Verder ook leuk is 'oude chicklit', oftwel boeken van de categorie Jane Austen en Wuthering Heights. Dezelfde thema's, maar een iets hoger niveau en tijdloos leuk.

Bridget Jones' Diary. Net wat meer diepgang dan de film doet vermoeden (valt nog onder literatuur), toch waarschijnlijk wel haar straatje.

Heb zelf laatst het boek Ja-maar® huh?!... gekregen van Berthold Gunster. Dit boek gaat over de overgang van een ja-maar naar een ja-en-manier van denken. Van het denken in termen van problemen naar het denken in termen van mogelijkheden. De techniek die dit boek daartoe aanreikt is die van het omdenken.

Voor diepgang kan ik: "Twintigduizend mijlen onder zee" van "Jules Verne" aanraden

Deze vraag is geschikt voor een chat site. Past niet bij het concept van Goede Vraag.

'Voor ik doodga' is een boek voor meiden met de leeftijd van 16 jaar. Dit is een leuk boek het gaat over een meisje dat binnenkort sterft een een lijst heeft gemaakt met dingen die ze nog wilt doen. Het heeft leuke momenten en trieste momenten.

Bronnen:
http://www.jongejury.nl/jj2006/page.php?ID=325

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100