Welke lijm en voeg moet ik gebruiken om spiegels te mozaïeken op doek/canvas?

Ik heb nog nooit iets met mozaïek gedaan. Ik hou wel van schilderen, ook al ken ik daar de tips and tricks niet echt van. Ik koop doeken en schilder er met plakkaatverf op (weet niet beter). Nu leek het me leuk om gedeeltes van de schilderij op te vullen met spiegelscherven (dus niet kant-en-klare vierkante spiegelstukjes). Hiertoe zal ik een spiegel (kopen en) stukmaken.
Hoe krijg ik deze stukjes geplakt op het doek zonder dat deze er ooit nog afvallen? Wat voor verschillende soorten lijm kan ik daarvoor gebruiken? Het liefst goedkoop en iets wat je vaker kunt gebruiken, ben een arme student. Kan ik de spiegels beter plakken vóórdat ik de omgeving schilder, of achteraf?
Hoe zit het met voegen? Koop ik dat gewoon uit de bouwmarkt? Waar moet ik op letten bij het lijmen en voegen van de spiegels? Kun je (voedings)kleurstof toevoegen aan de voeg? Is dat handig?
Bij voorbaat dank voor jullie antwoorden!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik gebruik voor mozaiek een alleslijm van Bison: de soort die niet wateroplosbaar is. Zit in een flesje en gebruik ik ook voor sieraden en vanalle. Houdt heel goed. Als ik de lijm en kitadviseur van Bison raadpleeg, komt er dit uit: Ons advies: Kombi Power Universele 2-componenten polyurethaanlijm, voor de moeilijkste verbindingen. ■Voor de moeilijkste verbindingen ■(Zee)waterbestendig ■Koude- en hittebestendig van -30°C tot +100°C ■Sterkte 180 kg/cm² Je kunt dat zelf nog een een keer doen, kun je invullen wat jij denkt nodig te hebben: http://www.bison.nl/nl-nl/advies/lijm-en-kitadviseur/ Voegen kun je met vanalles. Met echte voegspecie, maar ook met gips en dat is er dan weer in verschillende soorten. En kleuren kun je ook met verf of wat dan ook. Kwestie van smaak. Maarrrrrrrrr je wilt stukjes spiegel op canvas. Dan moeten die voegen toch flexibel blijven? Dan kun je dus beter voegen met een kit die een beetje elastisch blijft. In verschillende kleuren te krijgen, ook doorzichtig en wit.

Ik ben een fervent paverpol gebruiker. Ik heb zo'n liter emmer staan en smeer daar van alles mee in wat goed moet plakken. Mensen gebruiken het ook om beelden voor buiten mee te maken. Dus van ijzerdraad en stof en dat dan met paverpol insmeren. Al dan niet met gekleurd paverpol. Het is niet goedkoop (14€) Maar je doet er wel heel lang mee. En ze hebben zie ik nu in de webshop ook kleine spuiten voor het fijne werk zoals sieraden maken. En die kost maar €6,95. Het spul is een soort van epoxyhars. Maar dan veiliger en goedkoper. Hier staat precies wat het is http://www.paverpol.com/index.php?option=com_content&view=article&id=86&Itemid=54&lang=nl en op die site kun je het ook bestellen. En bij de meeste hobbyzaken en kunstenaarsbenodigdheden winkels hebben het ook vaak wel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100