Wat zijn de 12 soorten stil levens (kunst)

Ik moet voor school 12 soorten stillevens op zoeken. Die man zij het is makkelijk te vinden. Maar ik kan het echt nergens vinden. Weet iemand de 12 soorten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan er maar zeven vinden maar er zijn er meer in subcategorieen: "fruitstuk". "bloemschilderij". "ontbijtgens". Een stilleven met brood, messen, vis, de dingen die tijdens een maaltijd aan het eind van de ochtend werden gegeten. "banketgens". Een stilleven waarin een rijkgevulde pastei is opgenomen. "toebackjes". Een stilleven met tabak, pijp en soortgelijke artikelen. "zeebanket". Een stilleven dat vooral in Den Haag populariteit genoot. "jachtstuk".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilleven#Typ...

Hier zijn ze te vinden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilleven Toegevoegd na 3 minuten: Kijk onder symboliek:daar zijn er zelfs 14 te vinden...

Pronkstilleven Overwinningsstilleven Banketje Vanitas Schijnbedrieger of Trompe-l'oeil Bloemstilleven Fruitstilleven Wetenschapsstilleven Jachtstuk Muziekinstrumenten Markt- en keukenstukken Religieus Toebackje Ontbijtje Wikipedia noemt er 14. Leuk om je leraar daarmee te confronteren. "Meneer, u was er een paar vergeten."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilleven

De schilder Van Gogh heeft er heel wat gemaakt. misschien dat je daar iets meer kunt vinden welke soorten er allemaal zijn. kijk eens op afbeeldingen van Van Gogh, succes

Hier heb je er al een paar: Met bloemen (3 x ) met stenen met zandloper met knoflookbollen met Johannesbroodboom peul http://www.romanreisinger.exto.nl/kunstwerken/225097_Stilleven.html?gclid=CPbq_52RzawCFQRO3god6lD-pg Hier nog een met schelpen Met fruitmand Met aardewerk en muziekinstrumenten Toebackje, monochroom stilleven. Lees ook wat er staat over typen stilleven. http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilleven Misschien bedoelt hij deze indeling: ontbijtje toebackje religieus markt en keukenstukken muziekinstrumenten jachtstuk wetenschap fruit bloem trompe-lóeil vanitas banketje overwinningsstilleven pronkstilleven Dat zijn 13 soorten! Toegevoegd na 1 minuut: Het zijn er zelfs 14! In een mum van tijd hebben hier een aantal mensen precies hetzelfde gevonden. Waarom jij niet?

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Stilleven

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100