Hoe maak je een eikelschieter?

Weet jij het antwoord?

/2500

ballon, en een wcrolletje. halveer de wcrol en doe er de bollon om. eikel erin, eikel vast houden en trekken maar en pwieuwwwwwww foetsie is ie. kijk je wel uit!!!!

Dit is wat je nodig hebt: Dit is alles wat je nodig hebt: Een oude bicpen Een snijmesje Een duimspijker Op de site staat hoe je e.e.a. moet ver-/bewerken

Je kunt ook een katapult maken! Toegevoegd na 4 minuten: "Speelgoed Tegenwoordig is een katapult ook een speelgoedwapen bestaande uit twee armen waartussen een elastiek is opgehangen waarin zich een leertje bevindt; hiermee kunnen steentjes of meer specifiek daarvoor bedoelde projectielen zoals ronde stalen kogels worden weggeschoten. Hoewel soms als speelgoed beschouwd kan een krachtige katapult voorwerpen met een grote kinetische energie wegschieten en ernstig letsel veroorzaken."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Katapult

Wij gebruikten vroeger altijd een pvc-buisje (geel buisje bij de bouwmarkt, wordt gebruikt voor elektra e.d.) Je hebt vervolgens een stok nodig (ook bouwmarkt) die daar precies in past. Aan die stok zet je aan het einde een houten blokje. Vervolgens stop je een eikel aan het begin een een aan het uiteinde. Met het stokje duw je tegen de eerste eikel. Door de kracht (de lucht wordt in elkaar geperst) schiet je de eikel aan het uiteinde weg.

je hebt een leeg plakbandrolletje nodig en daar doe je een ballon over heen doet de eikel of erten erin en trekt aan het ballonnetje

Vroeger had ik een stukje plasticbuis, eikeltje erin en dan maar blazen. Niet van electriciteitspijp nemen dat is te smal, beter is die grijze pijp van ruim een duim dik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100