Het hangt wel HEEL erg sterk af van het goede doel ; daar moet je je dus eerst in inleven. Wat spreekt jou het meest aan in dat doel, en hoe kun je dat verbeelden zodat het ook andere mensen aanspreekt ? Als het doel niet vastgesteld is, zoek dan een doel dat jou persoonlijk aanspreekt, in plaats van iets willekeurigs.
Bedenkt daarbij dat :
-positieve dingen beter en langer werken dan negatieve (gek genoeg leveren horrorbeelden als kinderen met hongerbuikjes en oorlogswonden minder geld op dan 'positieve' die laten zien wat er met het geld gedáán kan worden (gehandicapte kindertjes met krukjes en protheses, primitieve schooklasjes oid).
- er heel veel kracht ligt in contrast. Zo kun je je etalage bijvoorbeeld in tweeden delen en links de westerse situatie verbeelden en rechts die in en derdewereldland, een school bijvoorbeeld, of een ziekenhuiskamer, of een keuken of een gedekte tafel . Daar tussenin of daarboven heb je dan ruimte voor een slogan die het contrast kan weergeven.
- Minder is meer. Als je teveel spullen en dingen neerzet, kijken mensen over je doelstelling heen. Kijk hoe minimalistisch je kunt werken om de meeste kracht uit te stralen. Dat geldt ook voor de slogan ; hoe korter, hoe pakkender.
Zelfs een helemaal lege etalage kan met de juiste slogan een heel sterk beeld creëren.