Welke boorhamer kan ik het beste kopen?

ik ben een vrouw van 66 en heb om gaten in een betonmuur te boren een boorhamer nodig.
ik ben al aan het googlen geweest en ook al bij de bouwmarkt maar zie door de bomen het bos niet. bij Bol.com staan er ook meer dan 100, ik kom er niet meer uit. Ik wil er eentje die niet te zwaar is maar wel goed werkt. Ook zijn er met snoer en met accu, die met snoer zijn een stuk goedkoper.
verder gaat alle info over joules, toerental per minuut, aantal volt en wattage, maar wat hiervan het belangrijkste is, is mij niet duidelijk. Ik klus wel vaker, kan goed overweg met hamer, schroevendraaiers en een gewone boormachine, maar heb geen idee wat ik nu het beste kan aanschaffen. Op sommige sites wordt aanbevolen om een professioneel apparaat te kopen, maar die zijn meestal een stuk zwaarder om te tillen en flink duurder en ik heb het idee dat dat niet nodig is. wie helpt mij een stukje verder?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je echt in beton wil boren, heb je een pneumatische boorhamer nodig. Die heeft een klopsysteem waar je mee door de kiezels van het beton kunt. In de regel zijn dat dure machines, en die kunnen ook wat zwaarder zijn. Je kunt overwegen om een dergelijke pneumatische boorhamer te huren bij de bouwmarkt. En daar kan je dan gelijk de bijbehorende boortjes bij aanschaffen. Het verschil tussen een pneumatische boorhamer en een gewone boorhamer is dat je met een gewone boorhamer heel veel kracht nodig hebt en heel veel boortjes. De pneumatische boorhamer gaat als een warm mes door de boter...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100