Hoe kan ik mijn eigen orakelkaarten maken?

En kan ik ze dan ook gebruiken en zijn ze net zo waardevol als gekochte kaarten (bv Tarotkaarten)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien nog wel waardevoller, omdat je ze zelf gemaakt hebt. Dus natuurlijk kan dat. Het gaat zoals gezegd om de interpretatie. Alle kaarten zijn ooit door iemand uitgewerkt, met zijn eigen ideeen, en iedereen zal in een bepaalde afbeelding iets anders zien. De kaartlezers blijft toch het waardevolst, kaarten zijn bijzaak, maar wel fijn als je je er goed bij voelt. Ben eigenlijk wel benieuwd wat voor soort afbeeldingen je zou maken Toegevoegd na 6 minuten: Je vroeg ook hoe je ze kunt maken, dat is een stuk lastiger. dik papier is wel te vinden. je kunt eerst in new-age winkels of op beurzen eens kijken wat voor soort kaarten er zijn, wat jou wel of niet aanspreekt. Op de pc maken lijkt mij niet zo leuk maar kan ook natuurlijk. handgemaakt zal sneller slijten, plastificeren zal niet fijn werken. maar al denkende kom je vast wel op betere ideeen

Ja natuurlijk kan dat als je zo creatief bent. Het gaat om de plaatjes, niet om de kaarten zelf. Ik bedoel dus, de kracht zit niet in de kaarten maar in je zelf en hoe je ze op dat moment "legd". Een mooi gekocht spel kaarten werkt dus net zo goed als een zelf gemaakt spel kaarten. Eigenlijk wel zo persoonlijk als je ze zelf hebt gemaakt. goeie vraag, +

Dat kan heel goed! Jij maakt je kaarten, geeft er een betekenis aan. Draag ze in het begin dagelijks bij je, zodat het jouw kaarten worden, zodat jouw energie er in gaat zitten maar dat gebeurt natuurlijk ook al wanneer jij ze zelf maakt. Wijk niet steeds af van de betekenis, houd je wel aan je eigen gemaakte afspraken met de kaarten. Er zijn kaarten die mensen gebruiken waarvan de betekenis soms door hen zelf veranderd wordt omdat het beter voor hun voelt en ook dat werkt! Ben eigenlijk heel benieuwd hoe het zal gaan. Succes er mee!

Een orakel is in de eerste plaats een persoon of bemiddelaar die beweert over profetische gaven te beschikken. De term orakel wordt zowel gebruikt voor de wijze raadgevingen van (één of meerdere) vermeende godheden, als voor de plaats of persoon waar die raad werd gehaald. Het was bij uitstek het communicatiepunt tussen de Grieken en hun goden. Maar het kan ook door middel van kaarten, orakelbotten of stengels van het duizendblad (China) of orakelstenen. Hiermee wil ik maar zeggen dat je alles kunt gebruiken om te orakelen. Ook zelfgemaakte kaarten. Je moet vooral zorgen dat je er zelf in gelooft en dat men jou gelooft als je voor anderen orakelt.

Het maken van speel of tarotkaarten is specialistisch werk. Natuurlijk kan je ze zelf maken maar er is een groot probleem. De achterkanten van de kaarten moeten allemaal gelijk zijn van afbeelding en kleur. Minime verschillen ga je herkennen. Ze noemen dat dat de kaarten gemerkt zijn. Na een tijdje weet je bij lichte afwijking aan de achterkant, welke voorkant erbij hoort. Er is dan, ook voor degen waarvoor je de kaarten uitlegt, geen vertrouwen meer in het toeval of zoals je wilt het lot. Om een voorbeeld te geven, wat betreft de speelkaarten in casinos. Er zijn maar enkele drukkerijen die dergelijke kaarten mogen leveren. Met name in Belgie zitten een aantal goede speelkaartfabrikanten. Dus, leuk om zelf te maken maar om practische redenen af te raden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100